Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
1przepisna
dodatki
Przepisy zebrane przez: Channah

Spis treści

  • Glazurowane marchewki według przepisu Gordona Ramsay'a3

Glazurowane marchewki według przepisu Gordona Ramsay'a

Autor: szefowa-kuchni
Przepisów: 475 Ocena: 11554
  • 1-2 os.
  • 30 min
  • łatwe
  • tanie

Składniki:

  • 3 sporej wielkości marchewki
  • 1,5 łyżki masła
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka octu balsamicznego lub soku z cytryny
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

1 Marchewki obieramy, przekrawamy w połowie, kroimy wzdłuż na ćwiartki.
Gotujemy je w osolonej wodzie około 10-15 minut. Wodę odcedzamy.
2 Na patelni roztapiamy masło, na które wrzucamy marchewki. Mieszamy by dokładnie pokryły się masłem. Solimy i pieprzymy do smaku.
3 Dodajemy miód i ocet/cytrynę. Ponownie mieszamy. Trzymamy marchewki na patelni jeszcze kilka minut, aż zaczną brązowieć i się rumienić.

Twoje notatki do przepisu

Glazurowane marchewki według przepisu Gordona Ramsay'a Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.