Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
124przepisyna
Domowe wędliny
Przepisy zebrane przez:

Spis treści

  • Pasztet ze śliwkami3
  • Szynka pieczona moczona w solance5
  • Pasztet z kaczki z orzechami i suszonymi śliwkami.7
  • Pasztet z kaczki z galaretką porzeczkową8
  • Pasztet z gęsiny10
  • Pieczeń z Mięsa Mielonego z Pieczarkami.12
  • Pieczeń 13
  • Rolada z Piersi Indyka Nadziana Pieczarkami.14
  • Schab domowy z suszonymi pomidorami15
  • Szynka z galaretką w słoiczku.17
  • Wyluzowany kurczak nadziewany pasztetem18
  • Pasztet drobiowy w boczku20
  • Tuszonka wieprzowa w słoiku.22
  • Drobiowa mozaika z czerwonym ryżem, szpinakiem i kukurydzą24
  • Mozaika drobiowa na kanapki25
  • Karkówka pieczona w soli26
  • Drobiowy pasztet w cieście27
  • Smalec ze skwarkami z kaczki.29
  • Karkówka gotowana do kanapek.31
  • Domowa wędlina - kruchy schab gotowany 10 minut33
  • Pasztet z wędzoną makrelą35
  • Przysmak śniadaniowy w słoiczkach.37
  • Pasztet z podrobów drobiowych i warzyw.38
  • Karkówka z egzotyczną nutką 39
  • Pasztet wieprzowy z suszonymi pomidorami.40
  • Pasztet z kaczki z galaretką winno-żurawinową42
  • Domowa kiełbaska.43
  • Pasztet wieprzowy, pikantny o smaku papryki.44
  • Pasztet wieprzowy w słoiku.46
  • Kiełbasa Swojska w słoiczkach.47
  • Domowy pasztet wiejski wg. Magdy Gessler49
  • domowa drobiowa wędlina50
  • Pasztet z piersi kurczaka oraz warzyw.51
  • Kiełbasa Krakuski w słoiczkach.53
  • Konserwa mięsna z karczku i boczku ze słoja.55
  • Karczek pieczony w soli57
  • Kiełbasa lisiecka w słoiczku.58
  • Mielonka z łopatki i karczku.59
  • ala salcesonik ;-)61
  • Galantyna z kurczaka z szynkowaru63

Pieczeń z Mięsa Mielonego z Pieczarkami.

Autor: SlodkoSlodka83
Przepisów: 585 Ocena: 11723
  • > 6 os.
  • 60 min
  • łatwe
  • tanie

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego (u mnie wieprzowo-wołowe)
  • 250 g pieczarek
  • 1 cebula
  • mała czerstwa bułka
  • 2 łyżki kaszy manny
  • 3\4 szkl.mleka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 jajko
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka majeranku
  • ulubione przyprawy do mielonego
  • pół pęczka posiekanej natki pietruszki
  • olej

Sposób przygotowania

1 Pieczarki obieramy i kroimy na cieńsze plasterki,podsmażamy na patelni,na odrobinie oleju,do momentu aż odparuje woda,doprawiamy solą i pieprzem,wrzucamy posiekaną natkę pietruszki,mieszamy i pozostawiamy do wystudzenia.
Bułkę moczymy w mleku,odciskamy z nadmiaru mleka i wrzucamy do mięsa,wbijamy jajko,ścieramy na tarce cebulę,przeciskamy przez praskę czosnek,wsypujemy przyprawy,podsmażone pieczarki,całość wyrabiamy ręką,w razie potrzeby wsypać mannę

2 następnie smarujemy foremkę olejem i wykładamy mięso,uklepując.



3 Pieczemy ok.45 min.w temp.180 C.Mięso świetnie smakuje do obiadu na ciepło,a u mnie w domu pozostawiamy do wystygnięcia,wrzucamy do lodówki i mamy super pieczeń na kanapki.







Twoje notatki do przepisu

Pieczeń z Mięsa Mielonego z Pieczarkami. Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.