Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
49przepisówna
drożdżowe
Przepisy zebrane przez: wanda_kazmierczak63

Spis treści

  • buleczki drozdzowe3
  • Mini-drożdżówki4
  • serowe pazurki5
  • Drożdżowe rożki z jabłkami - przepis6
  • drozdzowe buleczki z budyniem i dzemem7
  • drozdzowe buleczki z cynamonem8
  • Rogaliki drożdżowe z nadzieniem - przepis10
  • Bułeczki drożdżowe z marmoladą11
  • drozdzowe zawijaski z dzemem i cukrem pudrem13
  • Francuskie ślimaki z serem14
  • Bułeczki drożdżowe ze śliwkami - przepis16
  • Paluchy pszenne z czarnuszką17
  • Bułeczki z ricottą18
  • jagodzianki z ciasta drożdżowo-serowego...20
  • drożdżowe ze smalcem...21
  • Bułeczki z powidłami22
  • Precle serowe23
  • Drożdżówki z kokosową posypką24
  • Wieniec makowy26
  • Drożdżowiec niezawodny28
  • Rogaliki drożdżowe makowo-cytrynowo-migdałowe.29
  • Drożdżowe ciasto z musem jabłkowym31
  • Drożdżowe grzybki:)32
  • drozdzowe serca z makiem34
  • Rogaliki drożdżowe36
  • Pita Rosy37
  • Oponki39
  • Drożdżowy placek z jeżynami i nektarynkami40
  • barbari - perski chleb... 42
  • Drożdżowe zawijaski43
  • monkey bread- "malpi chleb" czyli cynamonowe ciasto do odrywania :)45
  • Drożdżowe z truskawkami i kruszonką47
  • Bułki pieczone w słoikach48
  • Jagodzianki czyli drożdżówki z jagodami i serem50
  • jagodzianki...51
  • Drożdżowe bułeczki z twarożkiem i jagodami53
  • Drożdżówka55
  • Ciasto drożdżowe bez wygniatania57
  • Parzaki58
  • Ciasto drożdżowe z jagodami60

Francuskie ślimaki z serem

Autor: gogusia
Przepisów: 241 Ocena: 8260
  • 3-4 os.
  • 15 min
  • średnie
  • przystępne

Składniki:

  • ciasto francuskie, 275g
  • ser biały pół tłusty, 250g
  • budyń waniliowy lub śmietankowy, 1 łyżka
  • cukier waniliowy, 1 opakowanie
  • cukier, 2 łyżki
  • jajko, 1sztuka
  • lukier lub polewa

Sposób przygotowania

1 utrzeć ser z cukrami i żółtkiem na gładko dodać budyń i ubite białko,rozsmarować na płacie ciasta francuskiego zwinąć w roladę i pokroić ostrym nożem na centymetrowe plastry układać na blaszce i piec ok 15 min.na złoty kolor polukrować

Twoje notatki do przepisu

Francuskie ślimaki z serem Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.