Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
4przepisyna
drugie
Przepisy zebrane przez: pylda

Spis treści

  • Pieczarki duszone z cebulą3
  • Młode ziemniaczki ze słodką cebulką4
  • Mielone w płatkach owsianych6
  • Kotlet w serowej panierce7

Pieczarki duszone z cebulą

Autor: GREGORHSPEED
Przepisów: 2073 Ocena: 46363
  • 3-4 os.
  • 30 min
  • łatwe
  • tanie

Składniki:

  • 300 g pieczarek
  • 2 cebule (opcjonalnie duży por)
  • 3/4 szklanki gęstej śmietany
  • szklanka bulionu warzywnego
  • 3 łyżki mąki
  • ostra mielona papryka
  • gałka muszkatołowa
  • po łyżeczce suszonego tymianku i lubczyku
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki masła
  • sól ,pieprz

Sposób przygotowania

1 W rondlu rozgrzewamy masło. Wrzucamy oczyszczone i pokrojone w ćwiartki pieczarki ,smażymy kilka minut ciągle mieszając. Następnie dodajemy pokrojone w piórka cebule ,smażymy do zeszklenia cebuli. Całość oprószamy mąką ,wlewamy bulion, lubczyk i tymianek. Dusimy pod przykryciem około 10 min. Zabielamy śmietaną ,doprawiamy solą ,pieprzem ,gałką muszkatołową. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki i mieszamy.

Twoje notatki do przepisu

Pieczarki duszone z cebulą Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.