Do góry

Trwa generowanie książki

Z przepisów, które widzisz poniżej, właśnie przygotowujemy dla Ciebie książkę. W zależności od ich ilości może to potrwać nawet do kilkudziesięciu minut. W książce znajdziesz okładkę, spis treści, zdjęcia, receptury i artykuły.

Nie chcesz czekać? Podaj swój adres e-mail, a powiadomimy Cię, gdy książka będzie gotowa.
Zapisz
Dziękujemy za podanie adresu e-mail.
Po wygenerowaniu książki, na wskazany adres, wyślemy link umożliwiający jej pobranie.

Książka kucharska:

Dżem truskawkowy

Autor: ~Ewa Nowacka

składniki:
3 kg truskawek umyć ,osuszyć, wyszypułkować
1 kg cukru
2 żelfixy 2:1

Przygotowanie :
- do dużego garnka wsypujemy truskawki, jak są duże kroimy je na pół,
dodajemy cukier gotujemy 5 minut, wyłączamy palnik , dodajemy do
truskawek 2 żelfixy mieszamy do rozpuszczenia się żelfixów ,
doprowadzamy do zagotowania , nie gotując.
- Mieszamy do zaniknięcia piany i gorące nalewamy do słoików.
- Słoiki odwracamy do góry nogami i przykrywamy kocykiem na kilka godzin.
- Dżem w słoikach nie wymaga dodatkowej pasteryzacji.

Podgląd papierowej książki do wydrukowania (z okładką, spisem treści, przepisami i artykułami)