Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
9przepisówna
Fasolka szparagowa
Przepisy zebrane przez: smaker

Spis treści

  • Fasolka aglio e olio3
  • Fasolka w wędzonym boczku5
  • Bigos z fasolki szparagowej6
  • zapiekana fasolka szparagowa z piersia z kurczaka8
  • Fasolka szparagowa do słoika:)10
  • Mięso, pomidory i fasolka szparagowa12
  • Fasolka szparagowa po grecku13
  • Fasolka szparagowa pod beszamelem15
  • Fasolka szparagowa17

Fasolka aglio e olio

Autor: taura
Przepisów: 235 Ocena: 7141
  • 1-2 os.
  • 15 min
  • średnie
  • przystępne

Składniki:

  • fasolka zielona
  • oliwa
  • czosnek

Sposób przygotowania

1 Fasolkę ugotowałam w osolonej wodzie do miękkości, odcedziłam i przełożyłam do miski. Polałam oliwą w takiej ilości, aby w miarę możliwości każdy strączek był choć trochę w oliwie. W to wycisnęłam 3 ząbki czosnku i dokładnie wymieszałam.
2 Pzrepis jest aż do bólu prosty, ale postanowiłam się nim podzielić, bo taka fasolka naprawdę świetnie smakuje.

Twoje notatki do przepisu

Fasolka aglio e olio Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.