Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
2przepisyna
faworki
Przepisy zebrane przez: hania

Spis treści

  • Tort Pischingera3
  • Muffiny ze śliwkami5

Tort Pischingera

Autor: patusia5
Przepisów: 263 Ocena: 7716
  • 1-2 os.
  • 15 min
  • średnie
  • przystępne

Składniki:

  • 6 wafli (u mnie kawdratowe)
  • 100g gorzkiej czekolady
  • pół szklanki cukru pudru
  • 200ml śmietanki kremówki
  • 200g zmielonych orzechów włoskich (u mnie laskowe)
  • 2 łyżki masła

Sposób przygotowania

1 Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki, wkładamy do rondelka i podgrzewamy. Dodajemy cukier puder, śmietankę oraz masło i podgrzewając na małym ogniu mieszamy do połączenia składników. Następnie dodajemy zmielone orzechy i mieszamy. Masą smarujemy wafle i układamy jeden na drugim. Tort obciążamy deską do krojenia, owijamy folią i wkładamy do stężenia do lodówki (minimum godzina). Tort kroimy na kwadraty, prostokąty lub trójkąty.

Twoje notatki do przepisu

Tort Pischingera Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.