Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
20przepisówna
Grzyby
Przepisy zebrane przez: ojciec

Spis treści

  • Boczniaki ala schabowe3
  • Makaron z grzybami pod beszamelem4
  • Kurki z fasolą w sosie śmietanowym5
  • Penne z grzybami i bekonem6
  • Marynowane grzybki8
  • Makaron z kurkami10
  • Jajecznica na kurkach12
  • Marynowane rydze13
  • suflet grzybowy14
  • Polędwiczki w sosie śmietanowo-grzybowym15
  • Szynka z grzybami w sosie beszamelowym16
  • Tarta grzybowa18
  • kurki w sosie śmietankowo -ziołowym20
  • Zupa kurkowa22
  • Grzybki po kaszubsku24
  • Schab z grzybami26
  • Smażone kanie27
  • "Pierożki inaczej"28
  • Sos z borowików do wszystkich potraw.30
  • Kurka w kurkach31

Boczniaki ala schabowe

Autor: gvlba
Przepisów: 118 Ocena: 2565
  • 3-4 os.
  • 15 min
  • średnie
  • przystępne

Składniki:

  • boczniaki, 1 tacka (250 dag)
  • jajka, 2
  • Bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przygotowania

1 Boczniaki płuczemy pod bieżącą wodą,osuszamy ręcznikiem papierowym,przyprawiamy do smaku solą i pieprzem,następnie moczymy w roztrzepanych jajkach i panierujemy w bułce tartej.
2 Smażymy na rozgrzanym ojeju z obu stron.

Twoje notatki do przepisu

Boczniaki ala schabowe Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.