Przepisy w książce






Na skróty
- Śniadania
- Bułeczki drożdżowe
- Kanapki
- Pasty kanapkowe
- Tosty francuskie
- Chleb razowy
- Hummus
- Owsianka
- Omlet na słodko
- Jajecznica
- Obiady
- Placki ziemniaczane
- Racuchy
- Kopytka
- Ryba po grecku
- Szynka pieczona
- Bigos
- Schab ze śliwką
- Kluski śląskie
- Krokiety
- Zupy
- Zupa pomidorowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa
- Zupa gulaszowa
- Barszcz biały
- Barszcz ukraiński
- Rosół drobiowy
- Kapuśniak
- Krem z brokułów
- Sałatki
- Sałatka gyros
- Sałatka grecka
- Sałatka z kurczakiem
- Sałatka z tuńczykiem
- Salatka jarzynowa
- Sałatka rybna
- Sałatka z łososiem
- Salatka z pora
- Sałatka śledziowa
- Ciasta
- Ciasto marchewkowe
- Ciasto czekoladowe
- Ciasto drożdżowe
- Szarlotka
- Sernik
- Makowiec
- Piernik dojrzewający
- Tiramisu
- Tort bezowy
- Kasze i ryż
- Gołąbki
- Krupnik
- Kotlety z kaszy gryczanej
- Risotto z grzybami
- Risotto z bekonem
- Risotto ze szpinakiem
- Ryż z warzywami
- Sałatki ryżowe
- Polenta
- Wielkanoc
- Jajka faszerowane
- Żurek
- Pasztet drobiowy
- Kurczak faszerowany
- Babka wielkanocna
- Babka cytrynowa
- Babka piaskowa
- Sos tatarski
- Boże Narodzenie
- Barszcz czerwony z uszkami
- Zupa rybna
- Zupa grzybowa
- Kapusta z grochem
- Karp smażony
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Kompot z suszu
- Kutia
- Keks
- Ciasta i desery
- Tarta z owocami
- Mazurek kajmakowy
- Babka majonezowa
- Sernik z brzoskwiniami
- Sernik wiedeński
- Przetwory
- Grzyby marynowane
- Grzyby w occie
- Ogórki kiszone
- Powidła śliwkowe
- Dżem truskawkowy
- Ćwikła z chrzanem
- Mus jabłkowy
- Makaron
- Makaron ze szpinakiem
- Makaron z tuńczykiem
- Makaron z serem
- Makaron z kurczakiem
- Spaghetti bolognese
- Spaghetti carbonara