Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
1przepisna
indyk
Przepisy zebrane przez: WiolaD

Spis treści

  • pieczeń z piersi indyka3

pieczeń z piersi indyka

Autor: stiv73
Przepisów: 18 Ocena: 380
  • 3-4 os.
  • 60 min
  • średnie
  • przystępne

Składniki:

  • pierś z indyka, 1kg
  • jajka, 4-5szt.
  • szpinak, 300g
  • masło
  • papryka turecka
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania

1 pierś rozcinamy wzdłu ,lekko rozklepujemy zeby powstał płat.
2 Gotujemy jajka na twardo-po ugotowaniu kroimy w kostkę,smażymy szpinak na maśle,dodajemy sól,pieprz do smaku-do zimnego szpinaku surowe jajko.
3 Lączymy szpinak z jajkami i nakładamy na pierś z indyka,zawijamy.Nie jest to łatwe ale moża po prostu podwinąc pod spód,żeby powstała rolada.Posypujemy obficie turecką papryką i pieczemy około 1 godziny w 160-170 C

Twoje notatki do przepisu

pieczeń z piersi indyka Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.