Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
46przepisówna
Jabłka
Przepisy zebrane przez:

Spis treści

  • Racuchy z jabłkiem3
  • Kotlety schabowe z jabłkami5
  • Kurczak z nadzieniem jabłkowym6
  • Placek włoski8
  • sałatka z selera naciowego10
  • Szarlotka w 10 min!11
  • Koktajl jabłkowo-truskawkowy12
  • Mus jabłkowy13
  • Francuskie koszyczki z budyniem i jabłkami14
  • Szynka wieprzowa pieczona z cebulką, ziemniakami i jabłkami15
  • Polędwiczki z kurczaka w sosie z winnych jabłek16
  • Kaczka z jabłkami, marynowana w żubrówce i w winie18
  • Kaczka w karmelu z jabłkami19
  • Szybkie ciasto maślankowe z jabłkami20
  • Tarta budyniowa z jabłkami i bananem muśnięta czekoladą21
  • Wątróbka z drobiu z jabłkami22
  • dżem z dyni i jabłek23
  • Biszkoptowe ciasto z jabłkami .24
  • Kremowa zupa z jabłek25
  • Soczysta kaczka z jabłkami27
  • Strudel z jabłkami29
  • Tarta z jabłkami30
  • Cynamonowiec z jabłkami32
  • Naleśniki z jabłkami34
  • Makaron z jabłkami36
  • Kremowy deser z jabłkami37
  • Drożdżowe racuchy z jabłkami38
  • kruche ciasteczka z jabłkami40
  • Knedle z jabłkami42
  • Pierożki z jabłkami43
  • Sałatka z truskawek i zielonych jabłek44
  • Tarta z jabłkami45
  • makaron z jabłkami... 46
  • Wątróbka z jabłkami47
  • Mega szybkie z jabłkami i cynamonem48
  • Smalec z jabłkami50
  • Kaczka z jabłkami52
  • Jabłka zapiekane pod owsianą kruszonką czyli Crumble53
  • Apple crumble czyli jabłka z kruszonką55
  • Jabłka z miętą w syropie56

Racuchy z jabłkiem

Autor: btylza
Przepisów: 21 Ocena: 518
  • 3-4 os.
  • 30 min
  • łatwe
  • tanie

Składniki:

  • 2 jajka,
  • 1 szklanka kefiru
  • 25 dekagramów mąki
  • 2 kwaskowate jabłka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cukru pudru
  • szczypta soli
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

1 1- jajka, kefir, sól oraz mąkę z proszkiem do pieczenia wyrabiamy mikserem na jednolitą masę

2-jabłka obieramy, wydrążamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę wrzucamy do ciasta delikatnie mieszając

3- na patelni rozgrzewamy olej

4- na rozgrzany olej nakładamy łyżką stołową ciasto, formując niewielkie placuszki

5- smażymy z obydwu stron na złoty kolor

6- usmażone racuchy odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku

7- posypujemy cukrem pudrem

Można podawać na ciepło i na zimno

Twoje notatki do przepisu

Racuchy z jabłkiem Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.