Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
1przepisna
Jednogarnkowe
Przepisy zebrane przez:

Spis treści

  • Lekki, delikatny i dietetyczny gulasz drobiowy3

Lekki, delikatny i dietetyczny gulasz drobiowy

Autor: szefowa-kuchni
Przepisów: 475 Ocena: 11580
  • 5-6 os.
  • 60 min
  • łatwe
  • tanie

Składniki:

  • 500g filetów z kurczaka
  • 1 duża cukinia
  • 2 papryki czerwone
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 marchewki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej,
  • 1 łyżeczka papryki ostrej,
  • 1 łyżeczka majeranku,
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania

1 Filet, paprykę, cukinię, cebulę kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę, marchew ścieramy na dużych oczkach tarki.
2 Na rozgrzanym oleju podsmażamy filety do zarumienienia. Dodajemy wszystkie warzywa, podsmażamy około 10 minut, Wlewamy 200 ml wody, dusimy pod przykryciem przez około 30 minut, aż warzywa zaczną się rozpadać.
3 Pod koniec dodajemy koncentrat i przyprawy. Podajemy np. z kaszą.

Twoje notatki do przepisu

Lekki, delikatny i dietetyczny gulasz drobiowy Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.