Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
103przepisyna
jednogarnkowe
Przepisy zebrane przez: IwonaGrom

Spis treści

  • Pikantno rozgrzewająca zupa3
  • Doskonała Zupa4
  • Zupa paprykowa z mielonymi klopsikami6
  • Zupa fasolowa na słodko-kwaśno7
  • Kwaśnica - najsławniejsza góralska zupa9
  • Rosyjska solianka z mięsem i ziemniakami11
  • Fasolka po bretońsku (wersja ekspresowa) 12
  • Strogonow13
  • Fasolka z szynką w pomidorowym sosie:14
  • Fasolka po bretońsku15
  • Jednogarnkowiec17
  • Zupa gulaszowa18
  • Meksykański kociołek20
  • Domowy garnek chłopski21
  • Swojskie jadło23
  • Boloński garnek - danie jednogarnkowe24
  • Danie jednogarnkowe po Żarsku26
  • Zupa gulaszowa28
  • Smażony boczek z pieczarkami i cebulą.29
  • Wiosenna sałatka obiadowa (z młodymi ziemniakami, ogórkami małosolnymi i kiełbasą)31
  • Fasolka po bretońsku33
  • Zupa fasolowa na wędzonce.35
  • Pieczonki (prażonki) z piekarnika36
  • Kapuśniak ze słodkiej kapusty z mięsnymi kawałkami38
  • Zupa pikantna z żołądków Indyka40
  • Żurek z kiełbaską41
  • Szybka zupa fasolowa z kiełbasą43
  • Barszcz na wodzie z ogórków kiszonych44
  • Morawska zupa ziemniaczana 46
  • Kwaśnica z kiełbasą47
  • Grochówka na wędzonce.49
  • Zupa meksykańska z kiełbasą51
  • Zupa gulaszowa po kolożwarsku52
  • Boranija54
  • Fasolka po bretońsku wg Magdy Gessler55
  • Zupa z klopsami i łazankami.56
  • Zupa krem z selera z ziemniaczanymi talarkami57
  • Wieprzowina po burgundzku58
  • Chłopski garnek - danie jednogarnkowe z kiełbasą59
  • Zupa fasolowo-ziemniaczana.61

Pikantno rozgrzewająca zupa

Autor: cytrynkaaa
Przepisów: 49 Ocena: 770
  • 5-6 os.
  • 60 min
  • średnie
  • przystępne

Składniki:

  • łopatka wieprzowa chuda, 0,5-0,7kg
  • kolorowa papryka ( zielona pomarańczowa czerwona zółta), po 1 dużej szt z każdego koloru
  • cebula i cebula czerwona, po 1 szt dość dużej
  • przecier pomidorowy, kartonik 0,5l
  • fasolka czerwona, 1 puszka
  • czosnek, 2 ząbki
  • bulion, 2 szklanki
  • papryka mielona ostra / słodka, 1łyżka / 2 łyżki
  • mieszanka do gulaszu, łyżka
  • sól, pieprz, do smaku
  • makaron kokardki, ilość wg uznania

Sposób przygotowania

1 mięso pokroić w cienkie paseczki / małe kawałki. Cebulę poszatkować w piórka, paprykę pokroić w paski, fasolkę odsączyć z zalewy.
2 Mięso podsmażamy na odrobinie oleju aż się lekko zarumieni, dodajemy cebulę chwilę podsmażamy, dodajemy paprykę i znowu podsmażamy, następnie zalewamy wodą (ok 2-2,5 l) i bulionem. Kiedy zupa zacznie się gotować dodajemy fasolkę, przecier pomidorowy, posiekany czosnek.Gotujemy na małym ogniu ok 15min. Następnie doprawiamy do smaku- jak lubimy.
3 Osobno gotujemy makaron. Można na końcu w misce dodać łyżkę śmietany. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Pikantno rozgrzewająca zupa Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.