Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
1przepisna
klops
Przepisy zebrane przez: biginowak

Spis treści

  • Klops z papryką3

Klops z papryką

Autor: Jagoda50
Przepisów: 210 Ocena: 12963
  • 3-4 os.
  • 60 min
  • średnie
  • przystępne

Składniki:

  • mięso mielone, 1 kg
  • papryka czerwona i żółta, po pół strąka
  • ugotowane jajka, 4
  • jajko surowe, 1
  • bułka, 1
  • majeranek, 1 łyżeczka
  • czosnek, 5 ząbków
  • pieprz, łyżeczka
  • sól, do smaku
  • Natka pietruszki, pęczek

Sposób przygotowania

1 do mielonego mięsa dodać namoczoną i odcisniętą bułkę,surowe jajko,majeranek,pieprz,sól,posiekany czosnek ,pokrojona w kostke paprykę i posiekana natke pietruszki
2 wszystko dokładnie wyrobić
3 mieso uformować w prostokąt,jajka obrać ze skorupek i ulozyc na mięsie
4 mieso zwinąc tak jak roladę i włozyc do blaszki keksówki uprzednio wysmarowanej masłem i wysypanej tarta bulką
5 na wierzch klopsa mozna połozyc kilka cienkich plasterów wedzonego boczku
6 piec około 35 minut w temp.180 stopni
7 podawac z ziemniakami i buraczkami

Twoje notatki do przepisu

Klops z papryką Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.