Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
1przepisna
klopsy z kap.
Przepisy zebrane przez: bogusia010196

Spis treści

  • Klopsy czyli gołąbki inaczej3

Klopsy czyli gołąbki inaczej

Autor: megs
Przepisów: 21 Ocena: 665
  • 5-6 os.
  • > 60 min
  • średnie
  • przystępne

Składniki:

  • mielone mięso wieprzowe (lub inne co kto lubi), 1 kg
  • jajka, 6 sztuk
  • czosnek, 1 ząbek
  • cebula, 2 sztuki
  • ryż ( suchy), 8 łyżek
  • kasza manna, 8 łyżek
  • kapusta świeża, 0,5 główki
  • vegeta, pieprz, do smaku
  • Sos:
  • woda, 2 litry
  • keczup, 0,5 słoika
  • koncentrat pomidorowy, 0,5 słoiczka
  • Kostki rosołowe, 4 sztuki

Sposób przygotowania

1 Kapuste oraz cebule kroimy w kostke, mieszamy w misce. Dodajemy mięso, wbijamy jajka, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz suche składniki czyli ryż i kasze, doprawiamy i mieszamy. Z powstałej masy zarabiamy klopsy, które obtaczamy w bułce tartej i lekko podsmażamy na oleju.
2 SOS: z podanych składników gotujemy sos.
3 Podsmażone klopsy wkładamy do gotującego sie sosu i gotujemy razem przez 1 godz.10 min na małym ogniu.
4 SMACZNEGO:)

Twoje notatki do przepisu

Klopsy czyli gołąbki inaczej Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.