Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
55przepisówna
Kotlety bez mięsa
Przepisy zebrane przez:

Spis treści

  • Szpinakowe kotlety3
  • Kotlety z kapusty pekińskiej5
  • Kotleciki z ryżu i selera7
  • kotleciki z ziemniaków i sera9
  • Hreczniaki - kotlety z kaszy gryczanej11
  • Ziemniaczek z niespodzianką13
  • Krokiety ziemniaczane z serem pleśniowym14
  • Warzywne placuszki15
  • Kotlety ziemniaczane z farszem twarogowym17
  • Kotlety z selera z sosem pomidorowym18
  • Warzywne placki z pieczarkami19
  • Kotlety z makaronu21
  • Warzywne kotleciki23
  • kotlety z makaronu25
  • Kotlety z jajek i pieczarek26
  • Migdałowe kalafiory27
  • kotleciki gryczane28
  • pikantne kotlety ziemniaczane30
  • kotlety z kalafiora32
  • Kotlety z kalafiora33
  • kotlety z pieczarek35
  • kotlety brokułowe37
  • Kotlet z jajek który Cię zaskoczy39
  • "peruwiańskie" placuszki40
  • Pulpety z kaszy gryczanej41
  • Smażone placuszki ryżowe z koperkiem42
  • Kotlety z kalafiora 44
  • Kotleciki z kaszy jęczmiennej45
  • Kotlety gryczano - twarogowe46
  • Kotleciki z kaszy jaglanej47
  • Burgery z cukinii i ricotty 48
  • Kotleciki z kaszy gryczanej49
  • Kotleciki serowo-ryżowe51
  • Kotlety "Ryżaki"53
  • Placki ziemniaczane z warzywami55
  • Jarskie kotleciki56
  • Kotleciki z kapusty i pieczarek 58
  • Kotlety z jajek60
  • kotlety z białej kapusty.62
  • Kotlety z cukinii64

Szpinakowe kotlety

Autor: GREGORHSPEED
Przepisów: 2331 Ocena: 51836
  • 3-4 os.
  • 30 min
  • łatwe
  • tanie

Składniki:

  • 40 dag świeżego szpinaku
  • 5 dag masła
  • 1 mała cebula
  • 5 dag mąki
  • 150 ml mleka
  • 2 jajka
  • 2 ząbki czosnku
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia
  • Panierka:
  • mąka
  • 2 jajka
  • bułka tarta

Sposób przygotowania

1 Świeży szpinak umyć i osuszyć. Pokroić i przełożyć do miski.
Cebulę obrać i drobno posiekać. Wrzucić na patelnię z rozgrzanym masłem. Dodać mąkę i przygotować jasną zasmażkę. Zalać mlekiem i ubijać tak długo ,aż powstanie gęsty sos. Rondel zdjąć z ognia.
Do miski ze szpinakiem dodać jajka ,sos beszamelowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać. Jeżeli masa jest zbyt rzadka ,zagęścić ją bułką tartą.
Ze szpinakowej masy uformować małe placuszki . Obtaczać je w mące ,jajkach i bułce tartej. Smażyć na złoto. Podawać z gotowanymi ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Szpinakowe kotlety Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.