Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
119przepisówna
Książka Arka
Przepisy zebrane przez: koar

Spis treści

  • Sałatka ogórkowa w słoiku - jak ją zrobić?3
  • Naleśniki w dziesięciu odsłonach6
  • Ciasto na pizzę w 3 minuty.9
  • Sos z papryczek chili i habanero.10
  • Krem pomarańczowy11
  • Placek drożdżowy z duszonymi pieczarkami i mozzarellą - bez wyrastania ciasta13
  • Pieczone pierożki z mięsem i pieczarkami 15
  • Torcik Śnieżny puch z marcepanem, bez pieczenia17
  • Najlepszy sernik Mamy i Babci18
  • Wytrawne ciasto twarogowe19
  • Ziemniaki w cieście piwnym20
  • Chleb pszenno-żytni21
  • Włoszczyzna na zimę w słoikach22
  • Ptyśki Marioli.23
  • Pizzerinki z podwójnym serem24
  • suflet grzybowy25
  • Ciasto naleśnikowe do ryb27
  • Drożdżowe bułeczki z wiśniami29
  • Zapiekanka bolonese30
  • Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym32
  • Kurczak z pieczarkami w delikatnym sosie pomidorowym33
  • Placki ziemniaczane po bawarsku34
  • Drożdżowe pierogi z meksykańskim farszem36
  • Tarta lotaryńska37
  • Najlepszy przepis na mięciutkie jagodzianki39
  • Tymbaliki drobiowe40
  • Biszkopt jasny, przepis podstawowy42
  • Barszcz czerwony wigilijny z kiszonych buraków.43
  • Swojski majonez w nie całe 3 minuty.45
  • Tort naleśnikowy z warzywami47
  • Ciasto cheeseburger z tortownicy XXL49
  • Cyganeria śledziowa50
  • Salceson drobiowy.51
  • Pasztet z soczewicy52
  • Chleb "samo ziarno" bez dodatku mąki i drożdży53
  • Kotlety z kalafiora, aromatyczne i chrupiące.54
  • Pasta z awokado56
  • Czebureki domowe57
  • Ciasto budyniowe z kawową pianką (kawowy budyniowiec)59
  • Chleb pszenny z foremki.60

Krem pomarańczowy

Autor: kucharka-amatorka
Przepisów: 448 Ocena: 6511
  • 3-4 os.
  • 15 min
  • łatwe
  • tanie

Składniki:

  • 100 g masła
  • 1 szkl. cukru pudru
  • 2 jajka + 2 żółtka
  • 1/2 szkl. soku z pomarańczy + skórka z 1 pomarańczy

Sposób przygotowania

1 W rondelku rozpuścić masło i przestudzić. Po kilku minutach dodać cukier puder, sok z pomarańczy, żółtka i jajka. Starannie wszystko wymieszać trzepaczką do ubijania białek. Dodać umytą i sparzoną skórkę zdjętą z jednej pomarańczy.
Rondelek postawić na małym gazie i cały czas mieszać. Krem szybko gęstnieje. Przelać go do szklanego naczynia i przestudzić. Trzeba też usunąć skórkę z pomarańczy.

Twoje notatki do przepisu

Krem pomarańczowy Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.