Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
96przepisówna
Kuchnia Edyty 88
Przepisy zebrane przez: eedyta73

Spis treści

  • Buraki z cukinią na zimę do słoików3
  • Racuchy z jabłkami5
  • Leczo6
  • Potrawka z kurczaka8
  • Straszny deser na Halloween10
  • śmietankowa kostka 12
  • Palenie kawy14
  • Pyszne bułeczki cynamonowe - Cinnamon rolls 15
  • Rogaliki z powidłami śliwkowymi.16
  • Rolada biszkoptowa z masą serowo-śmietanową18
  • Zapiekanka ziemniaczana ze szpinakiem i pieczarkami19
  • Sałatka makaronowa z szynką konserwową i warzywami21
  • Ciasto na bazie kaszy manny23
  • Maczka grzybowa25
  • Pierogi ruskie.26
  • Kotlety mielone z papryką i jabłkiem27
  • Ciasto marchewkowe z kremem i polewą:29
  • Cienkie chlebki z patelni30
  • Drożdżowe bułki z warkoczem32
  • Rolada gołąbkowa w sosie meksykańskim33
  • rillettes z gęsi 34
  • Dyniowe muffinki35
  • Roladki wieprzowe nadziewane borowikami37
  • Roladki z karkówki w sosie38
  • Ekspresowe, domowe bułeczki orkiszowe40
  • Chrupiące tarte ziemniaki z patelni42
  • Biszkopt z bitą śmietaną44
  • Królewski przekładaniec46
  • Udka z kurczaka pieczone w rękawie z brukselką48
  • Bułeczki jesienne listki49
  • Przedramię indycze w sosie śmietanowym z koprem50
  • Pierogi ruskie52
  • Sernik dyniowy53
  • Pyszne , kruche ciasto z czerwoną porzeczką55
  • Ciasteczka orzechowo - cynamonowe56
  • Magic Buns57
  • Zupa z białej fasoli z szynką58
  • Sałatka ziemniaczana z wędzonym kurczakiem 59
  • Macaroni and Cheese60
  • Tarta z warzywami62

Buraki z cukinią na zimę do słoików

Autor: szpileczkiibabeczkiblog
Przepisów: 329 Ocena: 2531
  • 5-6 os.
  • > 60 min
  • łatwe
  • tanie

Składniki:

  • 2 kg buraków,
  • 1 kg cukini (już obranej),
  • pół szklanki cukru,
  • pół szklanki octu,
  • 1 łyżka soli.

Sposób przygotowania

1 Buraki dokładnie myjemy i wrzucamy do garnka.Wlewamy wodę tyle aby zakryć buraki.

Gotujemy do miękkości. Jeżeli buraki mamy małe możemy już po 30 minutach sprawdzać czy są miękkie.

Odcedzamy i studzimy. Następnie obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach.

Obraną cukinię trzemy na tarce o dużych oczkach.

Do buraków dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.

Przekładamy do litrowych słoików.

Pasteryzujemy 20 minut od momentu zagotowania się wody.

Przechowujemy w zimnym miejscu.

Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Buraki z cukinią na zimę do słoików Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.