Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
144przepisyna
kuchnia Pawła
Przepisy zebrane przez: Pawulon

Spis treści

  • Pomysły na śledzie3
  • Panierowany kalafior 6
  • Najlepsza grochówka8
  • Grochówka9
  • Duszona karkówka w sosie10
  • Halibut na parze11
  • Morszczuk na parze12
  • Łosoś na parze13
  • Pierś z kurczaka z ciągnącym się serem gotowana na parze14
  • Pstrąg na ostro z warzywami na parze16
  • Polędwiczki z parowaru17
  • Duszona pierś (filet) z indyka.19
  • Filet z indyka w ziołach z warzywami gotowanymi na parze20
  • Rybne pulpeciki na parze22
  • schab na parze23
  • Kasza gryczana z tuńczkiem24
  • Sałatka balsamiczna z rukoli25
  • Tatar wołowy klasyczny27
  • Ciasto W-Z29
  • Młoda kapusta31
  • młoda kapusta32
  • Aromatyczna pierś z kurczaka 33
  • Kurczak po neapolitańsku35
  • Kurczak po wietnamsku37
  • Zupa wiśniowa39
  • Sok z czarnych porzeczek 40
  • Ogórki małosolne41
  • Kiszone ogórki43
  • Ogórki konserwowe44
  • Aromatyczny gulasz z indyka z rozmarynem i papryką45
  • Sałatka szwedzka z ogórków na zimę46
  • Nalewka orzechowa48
  • Orzechówka toskańska49
  • Orzechówka50
  • Sznycel wiedeński52
  • Gulasz z kaczki54
  • Kaczka pieczona - klasyczna55
  • Szparagowa57
  • Żur na kiełbasie59
  • Kurczak na sałatce curry60

Panierowany kalafior

Autor: bryssska
Przepisów: 528 Ocena: 15853
  • 5-6 os.
  • 15 min
  • łatwe
  • tanie

Składniki:

  • 1 kalafior
  • 3 jajka
  • bułka tarta
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia
  • cukier

Sposób przygotowania

1 Kalafior dzielimy na różyczki i wrzucamy na wrzącą wodę, do której dodajemy po płaskiej łyżeczce soli i cukru. Kalafior gotujemy tak około 5-8 minut.

2 Odcedzamy i przelewamy go zimną wodą.

3 Jajka roztrzepujemy widelcem doprawiając je sola i pieprzem. Ostudzone różyczki kalafiora maczamy w jajku (jeśli różyczki są duże dzielimy je na pół lub na ćwiartki).

4 Następnie obtaczamy kalafiora w bułce tartej.

5 Smażymy go na rozgrzanym oleju jak kotlety.

6 Kalafior przewracamy podczas smażenia, tak aby z każdej strony był usmażony na złoto - brązowy kolor.

7 Usmażonego kalafiora podajemy gorącego z młodymi ziemniaczkami posypanymi koperkiem i surówką. Smacznego !!!

8 ;-D

9 ;-)))

Twoje notatki do przepisu

Panierowany kalafior Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.