Do góry

Trwa generowanie książki

Z przepisów, które widzisz poniżej, właśnie przygotowujemy dla Ciebie książkę. W zależności od ich ilości może to potrwać nawet do kilkudziesięciu minut. W książce znajdziesz okładkę, spis treści, zdjęcia, receptury i artykuły.

Nie chcesz czekać? Podaj swój adres e-mail, a powiadomimy Cię, gdy książka będzie gotowa.
Zapisz
Dziękujemy za podanie adresu e-mail.
Po wygenerowaniu książki, na wskazany adres, wyślemy link umożliwiający jej pobranie.

Książka kucharska:

kurczak z ananasem

Autor: ~karolek

3 pojedyncze piersi z kurczaka
1 cebula
3 ząbki czosnku
2 łyżki curry
2 łyżeczki tymianku
1/2 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego
2 listki laurowe
1 papryczka chili
1 puszka krojonych pomidorów
400 ml bulionu
1 puszka ananasa
sól
Pieprz
olej do smażenia
3 woreczki brązowego ryżu

3-4 os.
60 min
łatwe
przystępne
Przygotowanie

Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem
i smażymy na złoto na rozgrzanym oleju (najlepiej w woku). Odkładamy kurczaka na bok i na tym samym tłuszczu podsmażamy posiekaną cebulę. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i resztę przypraw. Smażymy razem 2-3 minuty. Dodajemy posiekane chili, pomidory i bulion. Doprowadzamy do wrzenia i dodajemy kurczaka. Zmniejszamy ogień i dusimy całość przez 15 minut. 5 minut przed końcem dorzucamy ananasa pokrojonego w kostkę. Dodajemy ryż. Mieszamy i podajemy. Smacznego

Podgląd papierowej książki do wydrukowania (z okładką, spisem treści, przepisami i artykułami)