Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
10przepisówna
Magda Gessler-przepisy
Przepisy zebrane przez: blibla

Spis treści

  • Idealny kotlet schabowy - przepis Magdy Gessler3
  • Placki ziemniaczane wg Magdy Gessler4
  • Zapiekanki wg Magdy Gessler5
  • Zakwas z buraków wg Magdy Gessler7
  • hamburgery z przepisu p. Magdy Gessler... 8
  • Babka drożdżowa wg Magdy Gessler9
  • Fasolka prawie wg Magdy Gessler11
  • Fasolka po bretońsku wg Magdy Gessler12
  • Sernik krakowski wg Magdy Gessler13
  • Pieczona golonka - przepis Magdy Gessler14

Idealny kotlet schabowy - przepis Magdy Gessler

Autor: agnieszkacrow
Przepisów: 166 Ocena: 6244
  • 1-2 os.
  • > 60 min
  • łatwe
  • tanie

Składniki:

  • 2 kotlety schabowe
  • 1 cebula
  • szklanka mleka (3,2% tłuszczu)
  • mąka do panierki
  • Sól
  • pieprz
  • Bułka tarta
  • masło klarowane
  • Jajko

Sposób przygotowania

1 Mięso rozbijamy na cienkie kotlety. Do miski wlewamy mleko i pokrojoną w piórka cebulę. Przekładamy do niej mięso, miskę owijamy w folię i odkładamy do lodówki na min. 2h.

2 Mięso wyjmujemy z marynaty i starannie odsączamy - np. na ręczniku papierowym.
3 W pierwszym naczyniu rozbijamy jajko, dolewamy kilka łyżek mleka, dodajemy sól i pieprz i mieszamy widelcem, aż wszystko ładnie się połączy. Do drugiego naczynia wsypujemy mąkę a do trzeciego bułkę tartą.
4 Kotlety najpierw obtaczamy w mące, potem w jajku z mlekiem a na końcu w bułce tartej. Nadmiar bułki delikatnie strzepujemy.
5 Smażymy na maśle klarowanym z obu stron - na złoty kolor.
6 Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Idealny kotlet schabowy - przepis Magdy Gessler Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.