Pappardelle z sosem serowym, kurczakiem i marchewką7
Łazanki z kapustą kiszoną
Autor: anulkawspaniala
Przepisów: 8 Ocena: 186
5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
Składniki:
pieczarki, 500 g
kapusta kiszona, 500 g
makaron łazanki, 1 op
cebula, 2 szt
Kiełbasa u mnie wiejska, 300 g
liść laurowy, 2 szt
ziele angielskie, 4 kulki
sól, pieprz, chilli, kmin
Sposób przygotowania
1
Kapustę kroimy , wrzucamy do garnka zalewamy wodą, dodajemy 2 liście laurowe , 4 szt ziela angielskiego i gotujemy ok 35-40 min pod przykryciem.
2
2 cebule kroimy w kostkę , podsmażamy. Gdy cebulka się zeszkli dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i pokrojone pieczarki . Wszystko razem podsmażamy do odparowania wody z pieczarek.
3
Całość przekładamy do kapusty , przyprawiamy solą , pieprzem , chilli ,kminkiem . I zostawiamy na małym ogniu, w między czasie gotujemy makaron . Gdy będzie al dente przekładamy do kapusty , mieszamy i gotowe
Twoje notatki do przepisu
Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.