Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
4przepisyna
makarony
Przepisy zebrane przez: lilaniki

Spis treści

  • Łazanki z kapustą kiszoną3
  • Sałatka tortellini5
  • Bałkańskie kolanka6
  • Pappardelle z sosem serowym, kurczakiem i marchewką7

Łazanki z kapustą kiszoną

Autor: anulkawspaniala
Przepisów: 8 Ocena: 186
  • 5-6 os.
  • > 60 min
  • średnie
  • przystępne

Składniki:

  • pieczarki, 500 g
  • kapusta kiszona, 500 g
  • makaron łazanki, 1 op
  • cebula, 2 szt
  • Kiełbasa u mnie wiejska, 300 g
  • liść laurowy, 2 szt
  • ziele angielskie, 4 kulki
  • sól, pieprz, chilli, kmin

Sposób przygotowania

1 Kapustę kroimy , wrzucamy do garnka zalewamy wodą, dodajemy 2 liście laurowe , 4 szt ziela angielskiego i gotujemy ok 35-40 min pod przykryciem.
2 2 cebule kroimy w kostkę , podsmażamy. Gdy cebulka się zeszkli dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i pokrojone pieczarki . Wszystko razem podsmażamy do odparowania wody z pieczarek.
3 Całość przekładamy do kapusty , przyprawiamy solą , pieprzem , chilli ,kminkiem . I zostawiamy na małym ogniu, w między czasie gotujemy makaron . Gdy będzie al dente przekładamy do kapusty , mieszamy i gotowe

Twoje notatki do przepisu

Łazanki z kapustą kiszoną Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.