Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
1przepisna
Młody ób z masełkiem
Przepisy zebrane przez: reni1011

Spis treści

  • Młody bób z masełkiem3

Młody bób z masełkiem

Autor: Futka
Przepisów: 988 Ocena: 27094
  • 1-2 os.
  • 15 min
  • łatwe
  • tanie

Składniki:

  • Bób
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 1 ząbek czosnku
  • Pieprz czarny
  • Masło

Sposób przygotowania

1 Bób dobrze płuczemy w ciepłej wodzie.

Zagotowujemy 1 litr wody, dodajemy sporą łyżeczkę cukru i 1 duży ząbek czosnku, wrzucamy umyty bób i gotujemy przez 10 minut.

Po tym czasie dodajemy sól i gotujemy jeszcze przez 10 minut.

20 minut powinno wystarczyć, aby młody bób był odpowiednio ugotowany. Przed podaniem zawsze warto spróbować jedną sztukę.

Ugotowany bób mieszamy z masełkiem i posypujemy świeżo zmielonym pieprzem.

Młody bób możemy śmiało jeść ze skórką, która jest miękka i posiada najwięcej witamin.

Życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Młody bób z masełkiem Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.