Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
5przepisówna
Moje naj
Przepisy zebrane przez:

Spis treści

  • Pasta rosołowa do zup i sosów.3
  • Porzeczkowiec kajmakowo - brzoskwiniowy4
  • Syrop lipowy5
  • Szybkie ciasto z tofii.6
  • Murzynki otulone wiórkami kokosowymi7

Pasta rosołowa do zup i sosów.

Autor: kuchmariola63
Przepisów: 1533 Ocena: 20815
  • > 6 os.
  • > 60 min
  • łatwe
  • przystępne

Składniki:

  • lubczyk 5 dużych pęczków
  • por 1 szt.
  • seler z nacią 2 szt.
  • marchew 0,5 kg.
  • pęczek duży pietruszki z korzeniem
  • 2 duże korzenie pietruszki
  • 2 cebule
  • kawałeczek imbiru
  • 1 duży pęczek kopru
  • roztopiony łój z drobiu 100 ml.
  • Przyprawy:
  • kurkuma 30 gram
  • curry 30 gram
  • 100 gram soli himalajskiej
  • 2 łyżki majeranku
  • mielony liść laurowy 1 łyżeczka
  • mielone ziele angielskie 1 łyżeczka
  • czosnek granulowany czubata łyżka
  • zioła prowansalskie 30 gram

Sposób przygotowania

1 Wszystkie natki i obrane korzenie myjemy i razem z łodygami mielimy maszynką do mięsa.

2 Wlewamy 100 ml. roztopionego łoju z drobiu, wsypujemy wszystkie przyprawy i dokładnie wszystko mieszamy.

3 Pomieszaną masą napełniamy słoiczki 100 - 200 ml. Pasteryzujemy 15 minut od zagotowania. Otwarty słoik trzymamy w lodówce.

4 Jedna czubata łyżka pasty równa jest jednej kostce rosołowej kupionej w sklepie.

Twoje notatki do przepisu

Pasta rosołowa do zup i sosów. Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.