Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
11przepisówna
OBIAD
Przepisy zebrane przez: magusia87

Spis treści

  • Rybne chilli z rybnymi medalionami po diabelsku3
  • Strudel ziemniaczany z grzybami5
  • Tarzin6
  • Pierś kurczaka w ciescie francuskim7
  • Mięsne zawijaski8
  • Pizza z patelni10
  • Sajgonki12
  • Sznycle z indyka z orzechami13
  • udka duszone w marchewce14
  • Sajgonki15
  • Kebab po Jemensku16

Rybne chilli z rybnymi medalionami po diabelsku

Autor: Hanix1984
Przepisów: 51 Ocena: 500
  • 3-4 os.
  • 30 min
  • średnie
  • przystępne

Składniki:

  • filet rybny, 700 g
  • cebula, 1
  • pieczarki, 8 średnich
  • fasola czerwona, 1 puszka
  • fasola biała, 1 puszka
  • czosnek, 2 ząbki
  • pomidory bez skórki, 1 puszka
  • tuńczyk w oleju, 1 puszka
  • pieczona papryka, 4 duże kawałki
  • Bułka tarta, ile będzie potrzeba
  • jajko, 1
  • sól, do smaku
  • pieprz, do smaku
  • tymianek, do smaku
  • płatki chilli, do smaku
  • sos sojowy, do smaku
  • majeranek, do smaku
  • sos Tabasco, do smaku

Sposób przygotowania

1 Filety kroimy w 2 cm kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem i sosem sojowym. Odstawiamy na chwilę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy rybę. Dodajemy posiekaną cebulę, czosnek i pieczarki, delikatnie podsmażamy. Miksujemy pomidory w puszce i wlewamy do ryby. Dusimy całość na małym ogniu. Kiedy się zagotuje dodajemy czerwoną fasolę. Przyprawiamy pieprzem, solą, majerankiem, sosem tabasco i płatkami chilli. (Dodałam jeszcze trochę kalafiora, ale tylko dlatego, że mi został.) Dusimy na małym ogniu do lekkiego zgęstnienia.
2 Białą fasolę i tuńczyka miksujemy razem na gładką pastę. Dodajemy pokrojoną w kostkę pieczoną paprykę, pieprz, tymianek, tabasco, płatki chilli, jajko i bułkę tartą. Mieszamy na jednolitą masę. Formujemy medaliony i smażymy na złoty kolor.
3 Podajemy razem, posypujemy szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Rybne chilli z rybnymi medalionami po diabelsku Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.