Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
3przepisyna
OBIADY
Przepisy zebrane przez: jolantawinnicki

Spis treści

  • Penne z kalafiorem3
  • pasticcio(troszeczke inaczej)5
  • brokul i kalafior zapiekany z wedlina7

Penne z kalafiorem

Autor: Poziomka
Przepisów: 43 Ocena: 5780
  • 3-4 os.
  • 15 min
  • średnie
  • przystępne

Składniki:

  • penne, 200 g (pol paczki)
  • maly kalafior
  • 2 - 3 zabki czosnku
  • starty owczy ser, 6-7 lyzek
  • oliwa z oliwek, 8 lyzek
  • swiezo mielony pieprz, sol

Sposób przygotowania

1 Umyty kalafior podzielić na różyczki, blanszować ok. 4-5 min w osolonym wrzątku. Odcedzić. Zachować wodę, w wywarze z kalafiora ugotować makaron. Na patelnię wylać oliwę, dodać czosnek, po chwili kalafior, poddusić przez min 5 min. Makaron odcedzić, dorzucić do kalafiora i trzymać chwilę razem na patelni. Zdjąć z ognia, przełożyć na talerze, posypać owczym serem, polać pozostała oliwą, udekorować wedle uznania.

Twoje notatki do przepisu

Penne z kalafiorem Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.