Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
4przepisyna
Obiady
Przepisy zebrane przez: ugotujiprzetestuj

Spis treści

  • Bitki z karkówki z cukinią i marchewką3
  • Miska głodnego rolnika5
  • Pałki z kurczaka pieczone w boczku7
  • Rozgrzewająca zupa z wołowiną i mieszanką chińską9

Bitki z karkówki z cukinią i marchewką

Autor: jolao
Przepisów: 111 Ocena: 1036
  • 3-4 os.
  • 60 min
  • łatwe
  • tanie

Składniki:

  • 5 plastrów karkówki bez kości
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki mąki
  • 3 łyżki oleju
  • 1 mała cukinia
  • 1 marchewka
  • 300 ml wody
  • 1 łyżka posiekanego koperku

Sposób przygotowania

1 Lekko rozbite mięso z karkówki przyprawiamy solą i pieprzem. Panierujemy w mące i smażymy na złoto na rozgrzanym tłuszczu.

Do podsmażonego mięsa wlewamy wodę i dodajemy marchewkę pokrojoną w drobną kostkę. Przykrywamy i dusimy ok. 15-20 minut na średnim ogniu.

Cukinię kroimy w dużą kostkę i po czasie duszenia dodajemy do mięsa. Ponownie dusimy, do czasu, aż cukinia będzie miękka.

Sos przyprawiamy do smaku i dodajemy posiekany koperek.

Twoje notatki do przepisu

Bitki z karkówki z cukinią i marchewką Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.