Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
61przepisówna
Obiady w pół godziny
Przepisy zebrane przez: maciacha

Spis treści

  • szybki, tani obiad - smażony ryż jajkiem z kurczakiem i warzywami3
  • Ratatouille4
  • Ekspresowy fit kurczak po chińsku5
  • Kurczak po chińsku z makaronem FIT6
  • Makaron w sosie szpinakowo-pieczarkowym7
  • Tortille po grecku9
  • Gyros ze szpinakiem w cieście francuskim11
  • Risotto ze szparagami i fasolką12
  • Wątróbka z jabłkami14
  • Wątróbka z miodem16
  • Kasza owsiana zapiekana z jajkami18
  • Kasza topiona :-)19
  • Jajecznica ze szpinakiem20
  • Pęczak z chorizo i kiełbasą wiejską21
  • Pęczak z patelni 22
  • makaron z młodą kapustą24
  • Grzybowe pęczotto26
  • Pęczotto z kurczakiem, kapustą i groszkiem28
  • Paprykowy Mix-zdrowy30
  • Zapiekana kura mix fajitas z papryką31
  • Kasza gryczana z warzywami i parmezanem32
  • Makaron z warzywami33
  • Kurczak duszony w porach35
  • Kaszotto mięsno - pieczarkowe36
  • Kaszotto gryczane z kurczakiem38
  • Ryba podana na sposób chiński40
  • Wątróbka z grzybami42
  • Kurczak z porem, ryzem i pieczarkami44
  • Makaron ze szpinakiem i kurczakiem45
  • Spaghetti ze szpinakiem46
  • Makaron z kurczakiem i szpinakiem.48
  • Lekki makaron z pieczarkami i szpinakiem49
  • Placuszki z maślanki 51
  • Zapiekany kalafior w sosie pomidorowym53
  • fit nuggetsy z kurczaka54
  • Racuszki jabłkowo- serowe56
  • Makaron z kurczakiem i brokułem58
  • Szpinak zapiekany w cieście francuskim59
  • Kuskus po sycylijsku61
  • Pałki kurczaka w pomidorach62

Ratatouille

Autor: mimiwiki
Przepisów: 577 Ocena: 17316
  • 3-4 os.
  • 30 min
  • łatwe
  • tanie

Składniki:

  • 1 duży bakłażan
  • 2 małe cukinie
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 3 małe pomidory
  • 1 duża cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • zioła prowansalskie
  • tymianek
  • Liść laurowy
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania

1 Cebulę i czosnek drobno siekamy. Pozostałe warzywa myjemy (pomidory sparzamy i obieramy ze skórki), usuwamy gniazda nasienne i kroimy w dość dużą kostkę.


2 W garnku o grubym dnie rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i szklimy cebulę z czosnkiem. Dodajemy papryki, przykrywamy i dusimy parę minut. Dodajemy cukinię, bakłażana i pomidory. Doprawiamy solą, pieprzem, dwoma łyżkami ziół prowansalskich i łyżeczką tymianku. Dorzucamy liść laurowy i przecier pomidorowy. Przykrywamy i dusimy na małym ogniu przez około 15 minut, aż warzywa zmiękną.

3 Pilnujemy jednak, żeby ich nie rozgotować - mają pozostać chrupiące.
Smacznego :)

Więcej przepisów na blogu Moje Kuchenne Rewelacje :)


Twoje notatki do przepisu

Ratatouille Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.