Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
96przepisówna
placki
Przepisy zebrane przez: szybki68

Spis treści

  • Bezglutenowe placki ziemniaczane 3
  • Placki ziemniaczane z dynią4
  • Racuszki z jabłkami na maślance6
  • Placuszki regionalne z kuchni wschodniej.7
  • Pulchne racuchy9
  • Jabłka w cieście10
  • Placuszki kukurydziane na kefirze12
  • Ser żółty panierowany13
  • Racuchy na maślance z jabłkami14
  • Racuchy twarogowe16
  • Puszyste placuszki z serka wiejskiego18
  • Placuszki na kefirze z jabłkiem20
  • Bliny gryczane21
  • Placuszki serniczki23
  • Racuchy drożdżowe - "Babci" - 100% wychodzą za każdym razem25
  • Racuchy serowe26
  • Placki ziemniaczane po chłopsku28
  • Placki ziemniaczane z kapustą kiszoną30
  • Placki ziemniaczane z jabłkiem31
  • Placki ziemniaczane z chrzanem33
  • Racuchy z kiszoną kapustą- FUCZKI35
  • Racuchy36
  • Kokosowe racuszki w białym pyle38
  • Placuszki truskawkowe39
  • Placuszki z twarogu40
  • Racuszki ze śmietaną - lekkie i puszyste jak chmurka41
  • Placuszki z selera42
  • niemieckie placuszki serowe…43
  • Chrupiące placki ziemniaczane z czosnkiem.45
  • placuszki z sera46
  • Racuchy drożdżowe48
  • Racuchy pomarańczowe49
  • Placuszki na kaszce mannej50
  • cebularze52
  • Bliny ziemniaczane53
  • Pikantne placki ziemniaczane z suszonymi pomidorami54
  • Koperkowe placki ziemniaczane z kozimi tzatzikami56
  • Placuszki pomidorowo - ziemniaczane57
  • Bliny z mąką gryczaną59
  • Langosz61

Bezglutenowe placki ziemniaczane

Autor: Kawa-z-mlekiem
Przepisów: 119 Ocena: 2049
  • 3-4 os.
  • 60 min
  • łatwe
  • tanie

Składniki:

  • ok. 8-9 ziemniaków
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 2-3 łyżki mąki bezglutenowej np. kukurydzianej
  • 2 łyżeczki soli, spora ilość pieprzu
  • tłuszcz do smażenia
  • gęsta śmietana, cukier

Sposób przygotowania

1 1. Ziemniaki trzemy na tarce o drobnych oczkach, wtedy powstają wiórki, nam takie placki smakują najlepiej. Nadmiar wody odlewamy.

2. Podobnie cebulę trzemy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy całe jajko, mąkę kukurydzianą, sól, pieprz, mieszamy.

3. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni, np. olej kokosowy i smażymy po kilka minut z każdej strony, do uzyskania złotego koloru.

Podajemy np. ze śmietaną lub z cukrem lub z innymi dodatkami.

Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Bezglutenowe placki ziemniaczane Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.