Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
10przepisówna
przekąski
Przepisy zebrane przez: Konto usunięte

Spis treści

  • Koreczki z cukinii z fetą i chili 3
  • Muszelki z ricottą4
  • Roladki z łososiem6
  • Awokado z łososiem 8
  • Koreczki z serem camembert10
  • Śledzik na raz, czyli tatar ze śledzia na krakersach12
  • Marchewkowy mus w liściach pora14
  • Przekąska karnawałowa16
  • Koreczki z łososia i cukinii17
  • Chipsy z cukinii z parmezanem19

Koreczki z cukinii z fetą i chili

Autor: mimiwiki
Przepisów: 546 Ocena: 13454
  • 3-4 os.
  • 15 min
  • łatwe
  • tanie

Składniki:

  • 1 średnia cukinia
  • 200g sera feta
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • chili w proszku

Sposób przygotowania

1 Cukinię myjemy, odkrawamy końce i kroimy wzdłuż na cienkie plasterki. Jeśli cukinia jest długa, możemy przekroić w połowie długości. Na patelni grillowej rozgrzewamy oliwę. Kładziemy plastry cukinii, solimy i grillujemy z obu stron. Odsączamy na papierowym ręczniku.

Fetę kroimy w kostkę szerokości plastrów cukinii. Zawijamy ser w plasterki, spinamy wykałaczką i oprószamy papryką chili. Smacznego :)


Twoje notatki do przepisu

Koreczki z cukinii z fetą i chili Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.