Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
28przepisówna
Przekąski
Przepisy zebrane przez: agnesi

Spis treści

  • Kurczak ze szpinakiem w cieście francuskim 3
  • Wrapsy z sałaty rzymskiej z szynką5
  • Jajka faszerowane pieczarkami 7
  • jajka faszerowane pieczarkami9
  • Jajka faszerowane suszonymi pomidorami i bazylią10
  • Biała kiełbasa pieczona w piwie11
  • Pasztet z gęsi.13
  • Pasta z serem feta15
  • Bułeczki z kapustą i pieczarkami17
  • Faszerowana papryka mielonym mięsem i kaszą kuskus18
  • Kotlety warzynwe19
  • Jajka w sosie chrzanowo-koperkowym21
  • FINGERFOOD- dietetyczne przysmaki na imprezę23
  • FINGERFOOD- dietetyczne przysmaki na imprezę25
  • Rożki mięsne26
  • jajka w galarecie27
  • szpinak zapiekany29
  • Jajka z pastą sardynkową30
  • Dietetyczne frytki z marchewki i pietruszki z czosnkowym dipem 31
  • Dietetyczna papryczka.32
  • Nuggetsy serowe- dietetycznie33
  • Dietetyczne i zdrowe ,,frytki''''35
  • Placki dietetyczne z banana36
  • Dietetyczne pizzerinki z semoliną38
  • Dietetyczne placuszki dyniowe40
  • Chrupiące tosty z mozzarellą i salsą pomidorową z ziołami42
  • Zapiekane kanapki z tuńczykiem i serem pleśniowym 43
  • Faszerowane pomidory szpinakiem i ...45

Jajka faszerowane suszonymi pomidorami i bazylią

Autor: GojaSM
Przepisów: 40 Ocena: 956
  • > 6 os.
  • 30 min
  • łatwe
  • przystępne

Składniki:

  • 10 jajek
  • 5 suszonych pomidorów
  • 15 listków bazylii
  • 2 rzodkiewki
  • 1 łyżka stołowa ketchupu
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • 2 łyżki majonezu
  • papryka słodka, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

1 Jajka gotuję na twardo (8 - 10 min od zagotowania), odcedzam i zalewam zimną wodą do przestygnięcia, obieram. Następnie kroję wzdłuż na połówki, wyciągam żółtka. Pomidory kroję w kostkę, dodaję je do żółtek wraz z ketchupem, majonezem, musztardą. Doprawiam papryką i pieprzem do smaku. Napełniam masą jajka. Dekoruję pokrojoną rzodkiewką i posiekaną bazylią.

Twoje notatki do przepisu

Jajka faszerowane suszonymi pomidorami i bazylią Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.