Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
42przepisyna
Przepisy KatarzynaM
Przepisy zebrane przez: KatarzynaM

Spis treści

  • kompot z rabarbarem, jabłkami i truskawkami.3
  • Pyszny i zdrowy deser - jabłka z miodem i cynamonem5
  • Łazanki z mięsem z rosołu6
  • Domowe żelki7
  • Ciasto marchewkowe8
  • Sałatka z pora i gruszek w zalewie 9
  • Kinder Country pyszne ciasto bez pieczenia :)11
  • Zupa krem z pieczonej dyni z mlekiem kokosowymi prażonymi migdałami12
  • Dżem truskawkowy z cytrynową nutą13
  • Jak zrobić sos serowy do makaronu?14
  • Młoda kapusta przepis :)15
  • Naleśniki na słodko :)17
  • Gulasz z indyka19
  • Pieczarki portobello zapiekane w piekarniku 20
  • Świąteczne ślimaczki z makiem i bakaliami na Wigilię :) 22
  • Szybkie pierniczki na ostatnią chwilę :)24
  • Sałatka na imprezę z fasoli czarne oko :)26
  • Spaghetti z pulpecikami28
  • Kapuśniak na żeberkach30
  • Pomysł na niedzielny obiad - dewolajki z kurczaka :)31
  • Błyskawiczna szarlotka z ciasta francuskiego33
  • Zupa krem z cukinii35
  • Brązowy ryż z pieczarkami i oscypkiem36
  • Kokardki z sosem truskawkowym 38
  • Proste i szybkie ciasto na pizze bez rośnięcia.40
  • Karkówka z grilla42
  • Serca z parówek i jajka z młodymi ziemniaczkami :)44
  • Fusilli z sosem pomidorowym i mozzarellą 45
  • Jak przyrządzić słodkie ziemniaki?46
  • Koktajl z pokrzywą48
  • Kasza z sosem, brokułem i surówką z dyni :)50
  • Roladki z tortilli51
  • Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką parmeńską:) 52
  • Pyszna owsianka z mlekiem bananowym 54
  • Pasta na kanapki z ciecierzycy i suszonych pomidorów55
  • Kasza jaglana z owocami i gorzką czekoladą57
  • Jogurt naturalny z owocami i płatkami jaglanymi58
  • Pierogi z borówkami59
  • Spaghetti z pomidorami, oliwkami i serem feta61
  • Tarta z kurczakiem 62

kompot z rabarbarem, jabłkami i truskawkami.

Autor: KatarzynaM
Przepisów: 47 Ocena: 2690
  • 5-6 os.
  • 15 min
  • łatwe
  • przystępne

Składniki:

  • rabarbar
  • jabłka
  • Truskawki
  • cukier brązowy lub miód
  • Mięta

Sposób przygotowania

1 Owoce dokładnie myję i obieram, truskawki o tej porze mam zwykle mrożone, chociaż można już kupić świeże. Rabarbar kroję na mniejsze kawałki.

2 Wszystkie owoce oraz listek mięty wrzucam do garnka, zalewam zimna wodą i gotuję na wolnym ogniu, tylko do momentu aż woda zawrze. Potem wyłączam gaz i zostawiam owoce przez jakiś czas pod przykryciem.

3 Słodzę albo cukrem brązowym, albo własnoręcznie robionym miodem mniszkowym. Taki kompot świetnie smakuje, doskonale gasi pragnienie i dzieci go uwielbiają.

Twoje notatki do przepisu

kompot z rabarbarem, jabłkami i truskawkami. Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.