Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
5przepisówna
przystawki
Przepisy zebrane przez: asiiag

Spis treści

  • Najpopularniejsze imprezowe przekąski ostatnich 10 lat3
  • Śledzikowe szaleństwo z czosnkową nutą6
  • Śledzikowe szaleństwo z włoską nutą7
  • Tuńczyk w chrzanowo żurawinowej szacie9
  • Sałatka z zielonego groszku10
  • Kiełbaski na bogato11

Śledzikowe szaleństwo z czosnkową nutą

Autor: cytrynkaaa
Przepisów: 49 Ocena: 664
  • 5-6 os.
  • 15 min
  • średnie
  • przystępne

Składniki:

  • płaty śledziowe delikatnie marynowane, 10 szt/duże
  • czosnek, kilka ząbków
  • suszona pietruszka, spora duża garść
  • suszony tymianek i oregano, spora duża garść
  • cebula, 1 duża szt
  • olej, wg uznania

Sposób przygotowania

1 cebulę pokroić w piórka lekko posolić i odstawić na 2 3 godziny aż puści sok następnie odcisnąć sok - najlepiej przez ścierkę. Czosnek przepuścić przez praskę lub drobno posiekać, suszone przyprawy wymieszać.
2 W naczyniu / pojemniku układać na przemian płaty śledziowe natarte czosnkiem, cebulę i obficie posypywać przyprawami.na końcu całość zalać olejem. Całość odstawić na kilka godzin/1 dzień do przegryzienia smaków.
3 Z cebulą doradzam się pobawić tak przygotowana jest krucha i pozbawiona goryczy. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Śledzikowe szaleństwo z czosnkową nutą Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.