Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
12przepisówna
Przystawki
Przepisy zebrane przez: 520touring

Spis treści

  • Boczek pieczony do kanapek3
  • Sos czosnkowy 5
  • Kluski kładzione z serka homogenizowanego6
  • Bruschetta z pomidorami8
  • Białe kiełbaski zapiekane z musztardą francuską9
  • Bruschetta10
  • Bułki nocne11
  • Jajko sadzone w bułce13
  • Tosty z jajkiem14
  • Szynka tygodniówka16
  • Schab podsuszany17
  • Schab dojrzewający18

Boczek pieczony do kanapek

Autor: GREGORHSPEED
Przepisów: 2121 Ocena: 47373
  • > 6 os.
  • > 60 min
  • łatwe
  • tanie

Składniki:

  • 1 kg surowego boczku
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 łyżeczka cukru palmowego
  • 1 łyżka ketchupu podkowiańskiego
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego

Sposób przygotowania

1 Ząbki czosnku przeciskamy przez praskę, mieszamy z cukrem, ketchupem, solą i olejemy.
Boczek nakłuwamy, smarujemy marynatą, owijamy w folię spożywczą, odstawiamy na 3 godziny.
Odwijamy z folii, przekładamy na blaszkę i pieczemy 45 minut w temperaturze 180°C z termoobiegiem.

Twoje notatki do przepisu

Boczek pieczony do kanapek Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.