Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
1przepisna
pureeziemniaczane z sosem czosnkowym
Przepisy zebrane przez: danuta k

Spis treści

  • Puree ziemniaczane z sosem czosnkowym3

Puree ziemniaczane z sosem czosnkowym

Autor: GREGORHSPEED
Przepisów: 2309 Ocena: 51271
  • 3-4 os.
  • 60 min
  • łatwe
  • tanie

Składniki:

  • 800 g ziemniaków
  • 1 ząbek czosnku
  • 125 ml kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki majonezu
  • sok z cytryny
  • mielona gałka muszkatołowa
  • pieprz biały mielony
  • sól

Sposób przygotowania

1
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości. Odcedzamy i przeciskamy przez praskę.

Czosnek przeciskamy przez praskę, łączymy ze śmietaną i majonezem. Doprawiamy do smaku solą, białym pieprzem, sokiem z cytryny i odrobiną gałki muszkatołowej.

Sos dodajemy do ziemniaków, dokładnie łączymy.

Twoje notatki do przepisu

Puree ziemniaczane z sosem czosnkowym Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.