Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
73przepisyna
Pyszne Obiadki
Przepisy zebrane przez: Krystal

Spis treści

  • Kurczak Yassa3
  • Zamknięta pizza z kapustą kiszoną i…4
  • Rolada szpinakowa z nadzieniem ziemniaczano-serowym6
  • Ciasto cheeseburger z tortownicy XXL8
  • Zapiekanka makaronowa z brokułami9
  • Babka z fileta z kurczaka z farszem serowym10
  • Rewelacyjna zapiekanka11
  • Sałatka makaronowa z kurczakiem13
  • Zapiekanka rybna z ziemniakami15
  • Kurczak z warzywami po wietnamsku16
  • Sasznie białoruskie z twarogiem17
  • Pizza pełnoziarnista z jajkiem sadzonym i szpinakiem18
  • Filet z kurczaka po bałkańsku (z serem feta, suszonymi pomidorami, pietruszką)19
  • Quesadilla o smaku lata :-)20
  • Zapiekanka warzywna z tuńczykiem i serem21
  • Zapiekanka z cukinii i mięsa mielonego22
  • Placuszki z cukinii i kaszy23
  • Kurczak po hawajsku z ananasem25
  • Męska babka z cukinii z mięskiem.27
  • Chaczapuri z serem i szpinakiem29
  • Meksykańskie burrito z wołowiną30
  • Kotleciki z ciecierzycy i brokuła z dodatkiem guacamole32
  • Francuska rolada z mięsa i kiszonej kapusty.34
  • Kurczak w cieście francuskim ze szpinakiem i brokułami35
  • Warzywne ciasto36
  • murtabak38
  • Kurczak Kung Pao (Gong Bao)40
  • Gryczane kotlety z łososiem42
  • Ciasto z kaszy jaglanej i warzyw pod kołderką mozarelli, i pesto43
  • Mięsna zapiekanka pod puree ziemniaczano-marchewkowym45
  • Podudzia " zapakowane " w ciasto47
  • Gołąbki inaczej, pieczony warstwowy placek z farszu i kapusty.49
  • chiński pomarańczowy kurczak…51
  • Ryba podana na sposób chiński53
  • Kopytka z kaszy jaglanej i batata w maśle rozmarynowym54
  • Curry z kurczakiem i kalafiorem56
  • Kaszotto z pęczaku i młodej kapusty58
  • Papryki faszerowane ciecierzycą60
  • Gołąbki bez zawijania62
  • Pad thai (płaski makaron smażony z jajkiem, kurczakiem i warzywami)64

Zamknięta pizza z kapustą kiszoną i…

Autor: GREGORHSPEED
Przepisów: 1943 Ocena: 44330
  • 5-6 os.
  • > 60 min
  • łatwe
  • tanie

Składniki:

  • 2 niepełne szklanki mąki
  • 20 g drożdży
  • 3/4 szklanki ciepłej wody
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • szczypta soli
  • Farsz:
  • 300 g kiszonej kapusty
  • 300 g żeberek wieprzowych
  • 1 garść suszonych grzybów
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 100 g kaszy pęczak
  • 100 g roladki sera koziego
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

1 Najpierw przygotowujemy ciasto na pizzę. W połowie wody rozpuszczamy drożdże.
Do przesianej mąki dodajemy rozpuszczone drożdże, resztę wody, oliwę, szczyptę soli. Pozostawiamy na 30 min w ciepłym miejscu.

W tym samym czasie gotujemy kapustę w bulionie warzywnym (razem z żeberkami) do jej miękkości oraz grzyby, które kroimy w paski, mięso wyjmujemy i oddzielamy od kości, kroimy na mniejsze kawałki, kapustę odcedzamy.
Kaszę gotujemy w tym samym czasie do miękkości, odcedzamy, odciskamy.
Wszystkie składniki łączymy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Ciasto rozwałkowujemy, na środek układamy farsz, posypujemy pokruszonym serem. Ciasto z boków zbieramy, zamykamy farsz i lekko rozwałkowujemy. Układamy na blasze do pieczenia, pieczemy 35 min w 190°C.

Twoje notatki do przepisu

Zamknięta pizza z kapustą kiszoną i… Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.