Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
44przepisyna
Racuchy
Przepisy zebrane przez:

Spis treści

  • Racuchy smietanowe - puchate i chrupiące3
  • Racuchy serowe4
  • Racuchy6
  • Racuszki na kwaśnym mleku z dodatkiem jabłek i gruszek.7
  • Racuszki ze śmietaną - lekkie i puszyste jak chmurka9
  • Serowe racuchy drożdżowe11
  • Owsiane racuszki z jabłkiem13
  • Racuchy drożdżowe15
  • Racuszki z jabłkami17
  • Placki dyniowe18
  • Racuchy z jabłkami na zsiadłym mleku20
  • Serniczki owocowe21
  • Rabarbarowe oładki23
  • Placki kefirowe ze śliwką25
  • Kokosowe placuszki z ricotty27
  • Waniliowe racuszki29
  • Placki żytnie z nektarynkami31
  • Racuszki jabłkowo- serowe32
  • Placki biszkoptowe z białym serem34
  • Racuszki z jabłkami na maślance35
  • Racuchy pod słodką pierzynką36
  • Drożdżowe racuchy z bananami38
  • Syrniki czyli placuszki twarogowe z kuchni rosyjskiej40
  • Placuszki owsiane z musem truskawkowym42
  • placuszki serowe siostry Anieli…44
  • Placuszki z dyni.45
  • Racuchy z karmelizowaną gruszką 47
  • Racuszki z bananami49
  • Placki bananowe50
  • Pempuchy52
  • placuszki z kaszy manny53
  • Racuszki drożdżowe z figami i jabłkiem54
  • Pyszne racuszki z jabłkami56
  • Racuchy z jabłkami58
  • Racuchy drożdżowe z jabłkiem60
  • Racuchy z jabłkiem62
  • Racuchy jak puch64
  • Placki z jabłkami i twarożkiem - przepis65
  • Serowe racuchy ze śliwkami66
  • Kokosowe racuszki w białym pyle68

Racuchy smietanowe - puchate i chrupiące

Autor: Kate85
Przepisów: 135 Ocena: 3675
  • 3-4 os.
  • 60 min
  • łatwe
  • tanie

Składniki:

  • 200g mąki pszennej
  • 200ml śmietany 22%
  • 3 jajka
  • szczypta soli
  • tłuszcz do smażenia
  • opakowanie cukru waniliowego
  • dodatki:
  • cukier puder do posypania
  • ulubiony dżem

Sposób przygotowania

1 Jajka myjemy, oddzielamy żółtka od białek.
2 Żółtka ucieramy ze śmietaną, mąką i szczyptą soli.
3 Ubijamy pianę z białek z cukrem waniliowym - delikatnie mieszamy ją z ciastem.
4 Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (ok. 7mm), kładziemy po łyżce ciasta - smażymy racuszki na złoty kolor z każdej strony, osączamy je na papierowym ręczniku i podajemy posypane cukrem pudrem z dodatkiem ulubionego dżemu.

Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Racuchy smietanowe - puchate i chrupiące Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.