Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
3przepisyna
RYBA PO GRECKU
Przepisy zebrane przez: andyl1985

Spis treści

  • Ryba po grecku3
  • Ryba po grecku5
  • Ryba po grecku ;-)6

Ryba po grecku

Autor: EWAM45
Przepisów: 147 Ocena: 2411
  • 5-6 os.
  • 30 min
  • średnie
  • przystępne

Składniki:

  • 3 filety z morszczuka lub innej ryby
  • 4 marchewki
  • pół pora , gurba część
  • kawałek selera
  • 1 papryka ( u mnie zielona)
  • 5 łyżeczek koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • opcjonalnie sól pieprz, cukier ( odrobina)
  • 1/4 szklanki wody

Sposób przygotowania

1 Rybę kroimy na małe kawałki, przyprawiamy , przyprawą do ryb. Marchewkę i seler ścieramy na dużych oczkach tarki. Paprykę kroimy w paski, pora w piórka. Warzywa wrzucamy do garnka z woda i dusimy ok 20 min , od czasu do czasu mieszając. W między czasie smażymy rybę.

Kiedy warzywa są już miękkie dodajemy koncentrat i musztardę, odrobinę soli, pieprzu i cukru. Mieszamy.

Część warzyw układamy na dnie półmiska, an to układamy rybę, Na wierzch pozostała ilość warzyw, tak , by zakryć wszystko.

2 Dekorujemy w/g uznania. Podajemy na zimno i na ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Ryba po grecku Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.