Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
90przepisówna
Ryby na świąteczny stół
Przepisy zebrane przez: smaker

Spis treści

  • Pstrąg nadziewany kaszą z grzybami3
  • Zupa z dorsza pod gwiazdami4
  • Skandynawska zupa rybna 6
  • Ostra zupa rybna8
  • Rybna zupa9
  • ❀Kuleczki rybne w occie ❀11
  • Rybne kotleciki z sandacza13
  • Sandacz w rieslingu15
  • Sandacz po tunezyjsku17
  • Pstrąg smażony z migdałami18
  • wędzony pstrąg w galarecie19
  • Pstrąg w cebulowej galarecie.21
  • Pstrąg pieczony22
  • Pstrąg ziołowy24
  • Łosoś z kaparami26
  • Miętowy łosoś28
  • Łosoś pieczony z imbirem i pomarańczami29
  • Łosoś w musztardzie i płatkach30
  • Łosoś z czerwonym pesto31
  • Łosoś w sosie śmietanowo-koperkowym33
  • Śledzie z grzybami w pomidorach 35
  • Łosoś w galarecie z warzywami36
  • Łosoś z pieczonymi burakami 37
  • Łosoś pieczony w sosie miętowym39
  • Łosoś w cieście40
  • Złocisty łosoś cytrynowy42
  • Zupa rybna44
  • Okoń nilowy w sosie węgierskim45
  • Okoń z warzywami47
  • Roladki z dorsza z grzybami i selerem48
  • Sałatka śledziowa warstwowa50
  • Śledzie po wileńsku 52
  • Śledzie słodko-kwaśne 54
  • Śledzie z rodzynkami55
  • Śledzie w oleju56
  • Śledzie z pistacjami57
  • Śledzie w occie58
  • Śledzie po lwowsku60
  • Śledzie białe Jasia61
  • Śledzie z pomarańczami63

Pstrąg nadziewany kaszą z grzybami

Autor: kalina11
Przepisów: 157 Ocena: 851
  • 1-2 os.
  • > 60 min
  • łatwe
  • przystępne

Składniki:

  • 2 pstrągi
  • 1 cebula
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka majeranku
  • farsz: 1/2 szklanki kaszy jęczmiennej
  • 1 cebula
  • 1 garść suszonych podgrzybków
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki
  • pozostałe: cytryna
  • papryczka chili
  • olej
  • pieprz czerwony

Sposób przygotowania

1 Ryby oczyszczam osuszam. Cebule kroję drobno w kostkę, dodaję majeranek, sól, pieprz i nacieram cała rybę w środku też. Odstawiam na noc do lodówki.

Grzyby zalewam zimną wodą i odstawiam na noc. Na drugi dzień gotuję grzyby w tej samej wodzie godzinę. Cebule pokrojoną przesmażam na oleju, dodaję ugotowane odsączone i pokrojone grzyby. Przesmażam chwilę. Kaszę gotuję według instrukcji i dodaję do grzybów. Doprawiam solą, pieprzem.
Pstrągi wyjmuję z marynaty, oczyszczam z cebuli i nadziewam farszem.Wcześniej ryby nacięłam z jednej strony w kilku miejscach. Ryby skrapiam oliwą, układam w naczyniu do zapiekania i wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 190 stopni na 35 minut. Podaję z natką, papryczką chili i pieprzem czerwonym.

Twoje notatki do przepisu

Pstrąg nadziewany kaszą z grzybami Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.