Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
89przepisówna
Ryby na świąteczny stół
Przepisy zebrane przez: smaker

Spis treści

  • Pstrąg nadziewany kaszą z grzybami3
  • Zupa z dorsza pod gwiazdami5
  • Skandynawska zupa rybna 7
  • Ostra zupa rybna8
  • Rybna zupa9
  • ❀Kuleczki rybne w occie ❀11
  • Rybne kotleciki z sandacza12
  • Sandacz w rieslingu13
  • Sandacz po tunezyjsku14
  • Pstrąg smażony z migdałami16
  • wędzony pstrąg w galarecie17
  • Pstrąg w cebulowej galarecie.19
  • Pstrąg pieczony21
  • Pstrąg ziołowy22
  • Łosoś z kaparami24
  • Miętowy łosoś25
  • Łosoś pieczony z imbirem i pomarańczami26
  • Łosoś w musztardzie i płatkach28
  • Łosoś z czerwonym pesto29
  • Łosoś w sosie śmietanowo-koperkowym31
  • Śledzie z grzybami w pomidorach 32
  • Łosoś w galarecie z warzywami34
  • Łosoś z pieczonymi burakami 35
  • Łosoś pieczony w sosie miętowym36
  • Łosoś w cieście38
  • Złocisty łosoś cytrynowy39
  • Zupa rybna41
  • Okoń nilowy w sosie węgierskim43
  • Okoń z warzywami44
  • Roladki z dorsza z grzybami i selerem46
  • Sałatka śledziowa warstwowa48
  • Śledzie po wileńsku 50
  • Śledzie słodko-kwaśne 52
  • Śledzie z rodzynkami54
  • Śledzie w oleju56
  • Śledzie z pistacjami57
  • Śledzie w occie59
  • Śledzie po lwowsku60
  • Śledzie białe Jasia62
  • Śledzie z pomarańczami63

Pstrąg nadziewany kaszą z grzybami

Autor: kalina11
Przepisów: 157 Ocena: 1322
  • 1-2 os.
  • > 60 min
  • łatwe
  • przystępne

Składniki:

  • 2 pstrągi
  • 1 cebula
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka majeranku
  • farsz: 1/2 szklanki kaszy jęczmiennej
  • 1 cebula
  • 1 garść suszonych podgrzybków
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki
  • pozostałe: cytryna
  • papryczka chili
  • olej
  • pieprz czerwony

Sposób przygotowania

1 Ryby oczyszczam osuszam. Cebule kroję drobno w kostkę, dodaję majeranek, sól, pieprz i nacieram cała rybę w środku też. Odstawiam na noc do lodówki.

Grzyby zalewam zimną wodą i odstawiam na noc. Na drugi dzień gotuję grzyby w tej samej wodzie godzinę. Cebule pokrojoną przesmażam na oleju, dodaję ugotowane odsączone i pokrojone grzyby. Przesmażam chwilę. Kaszę gotuję według instrukcji i dodaję do grzybów. Doprawiam solą, pieprzem.
Pstrągi wyjmuję z marynaty, oczyszczam z cebuli i nadziewam farszem.Wcześniej ryby nacięłam z jednej strony w kilku miejscach. Ryby skrapiam oliwą, układam w naczyniu do zapiekania i wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 190 stopni na 35 minut. Podaję z natką, papryczką chili i pieprzem czerwonym.

Twoje notatki do przepisu

Pstrąg nadziewany kaszą z grzybami Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.