Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
1przepisna
Sałatka Gyros
Przepisy zebrane przez: kofana1983

Spis treści

  • Sałatka " Gyros drobiowy"3

Sałatka " Gyros drobiowy"

Autor: Grazenka
Przepisów: 10 Ocena: 300
  • 3-4 os.
  • 60 min
  • średnie
  • przystępne

Składniki:

  • podwójne filety z kurczaka, 2 szt
  • cebula, 2 szt
  • kukurydza, 1 puszka
  • majonez, 250 g
  • keczup pikantny -Pudliszki, 250 g
  • kapusta pekińska, 1 szt
  • vegeta, 2 łyżeczki
  • sol , pieprz, do smaku
  • przyprawa do gyrosa, 1opak
  • olej do smazenia
  • OGÓRKI KISZONE LUB KONSERWOWE, 7-8 szt
  • papryka czerona, 1 szt

Sposób przygotowania

1 Mięso kroimy na paseczki , mieszamy z przyprawą Gyros i smazymy na tłuszczu, na rumiano.
2 Cebulę kroimy w kosteczke i rownież smazymy , bardzo lekko , tak aby się zeszkliła.. Odstawiamy do ostygnięcia.
3 Kapuste pekińską drobno zszatkować i doprawić vegetą . Odstawić na ok. 1 godzinę .Kroimy w kosteczkę obrane ogórki kiszone lub konserwowe.Po odczekanym czasie dobrze wyciskamy z soku.
4 W naczyniu szklanym układamy warstwami następujące produkty;mięso gyros, następnie warstwę podsmazonej cebulki ,na to dużo keczupu.
5 Na keczup wykładamy ogórki kiszone lub konserwowe i puszkę kukurydzy. Przekładamy to majonezem.Na majonez odciśniętą z soku kapustę pekińską.Na wierzch na kapustę pokrojoną w kosteczkę czerwona paprykę.Odstawiamy do lodówki. Smacznego::)

Twoje notatki do przepisu

Sałatka " Gyros drobiowy" Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.