Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
3przepisyna
sałatki z oscypkiem
Przepisy zebrane przez: nikion

Spis treści

  • Sałatka z pieczonym oscypkiem3
  • Sałatka z oscypkiem5
  • Sałatka z oscypkiem, żurawiną i suszonymi owocami7

Sałatka z pieczonym oscypkiem

Autor: smakowisko
Przepisów: 71 Ocena: 1014
  • 3-4 os.
  • 15 min
  • łatwe
  • przystępne

Składniki:

  • Oscypek 1 szt
  • mix sałat 1 op
  • Pomidor 3 szt
  • Masło 3 łyżki
  • Bagietka 1
  • Sos:
  • Oliwa z oliwek 4 łyżki
  • Ocet winny lub balsamiczny 2 łyżki
  • sos knorr vinegrett 1op
  • sok z 1/2 cytryny

Sposób przygotowania

1 1) W wysokim naczyniu połączyć oliwę z oliwek z octem winnym. Następnie wyspać opakowanie gotowego sosu knorr- francuski vinegrette, energicznie zamieszać. Dodać sok z cytryny.

Sałatę przełożyć do miski i polać ją przygotowanym wcześniej sosem. Odstawić na 7-10 minut. W między czasie umyć pomidory i pokroić je w talarki.

Bagietkę pokroić na okrągłe grzanki. Każdą grzankę posmarować z obu stron masłem i usmażyć na suchej patelni.

Oscypek pokroić w plastry grubości 1 cm i upiec na suchej patelni z obu stron na złoty kolor.

Na talerze wyłożyć sałatę i pomidory, a na sam wierzch położyć upieczony oscypek. Podawać od razu po przygotowaniu.

Twoje notatki do przepisu

Sałatka z pieczonym oscypkiem Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.