Jogurt naturalny typu greckiego (dla liczących kalorie) lub majonez
Sól, pieprz
Sposób przygotowania
1
Śledzie wymoczyć w wodzie lub mleku.
Buraki umyć i piec w piekarniku (moje siedziały godz., ale zależy od wielkości - trzeba sprawdzać).
Ziemniaki umyć i gotowac w mundurkach.
Warzywa powinny być ugotowane ale dość twarde.
Po przestygnięciu obrac i pokroić w kostkę, wymieszać.
Jabłko obrac i pokroić w drobniutką kostkę, można zetrzeć, ale wtedy trzeba odcisnąć sok.
Dodać śrledzie równiez pokrojone w kostkę i posiekany szczypiorek
Całość doprawić solą i pieprzem.
Dodać 3 łyżki jogurtu lub majonezu.
Na wierzch położyć jajka (jak na zdjeciu) można różnież posiekać drobniutko i zrobić z nich "pierzynkę".
Twoje notatki do przepisu
Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.