Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
14przepisówna
Super dania
Przepisy zebrane przez: Pakmen

Spis treści

  • Pasta z czerwonej soczewicy3
  • Łazanki z kapustą włoską5
  • Placki z kotletem i ziemniakami - No waste7
  • Kulki ziemniaczane czyli - ziemniaczki do obiadu inaczej8
  • Ziemniaczane kulki z nadzieniem.10
  • Calzone12
  • Zapiekanka serowa13
  • Bułki na burgery14
  • Nic się nie zmarnuje: pasztet z mięsiwa i warzyw z rosołu15
  • Delicja na Święta (i nie tylko)16
  • Domowa przyprawa typu"Warzywko" do zup, rosołu i mięs. 17
  • Placek niebo – bardzo jesienne ciasto19
  • Barszczyk Kiszony czosnkowy SAMO ZDROWIE21
  • Chłopska patelnia.22

Pasta z czerwonej soczewicy

Autor: basiliana
Przepisów: 121 Ocena: 2051
  • 5-6 os.
  • 30 min
  • łatwe
  • przystępne

Składniki:

  • Soczewica czerwona - 1 szklanka
  • Suszone pomidory z zalewy - 2 sztuki
  • Oliwki zielone - 10 sztuk
  • Zalewa z suszonych pomidorów - 3 łyżki
  • Ocet balsamiczny - 2 łyżki
  • Koncentrat pomidorowy - 2 łyżeczki
  • Słodka papryka mielona - 2 łyżeczki
  • Czosnek granulowany - 1/2 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony - szczypta
  • Pieprz cayenne - szczypta
  • Sól - 1/2 łyżeczki

Sposób przygotowania

1 Soczewicę przepłukać zimną wodą, wrzucić do wrzącej wody i gotować przez 10 minut, a następnie osączyć na sitku.
2 Pomidory i oliwki pokroić, wymieszać z zalewą, octem oraz przyprawami. Dodać lekko przestudzoną soczewicę i zblendować wszystkie składniki. Masa nie musi być jednolita, kawałki oliwek i suszonych pomidorów urozmaicają konsystencję pasty.

Twoje notatki do przepisu

Pasta z czerwonej soczewicy Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.