Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
1przepisna
Szpinak z mozzarellą
Przepisy zebrane przez:

Spis treści

  • Szpinak z mozzarellą3

Szpinak z mozzarellą

Autor: NaTalerzuAgnes
Przepisów: 274 Ocena: 2512
  • 3-4 os.
  • 30 min
  • łatwe
  • tanie

Składniki:

  • Szpinak - 500 g (mrożony)
  • Mozarella - 1 kulka
  • Czosnek - 2 ząbki
  • Woda - 150 ml
  • Oliwa - 2 łyżki
  • Sól i pieprz - do smaku

Sposób przygotowania

1 Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, dodajemy szpinak, dolewamy 150 ml wody i smażymy ok. 12 minut.

Pod koniec smażenia doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy posiekany czosnek i drobno pokrojoną mozzarellę. Chwilę razem dusimy - do połączenia wszystkich składników.

Twoje notatki do przepisu

Szpinak z mozzarellą Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.