Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
4przepisyna
Wielkanoc
Przepisy zebrane przez: tabasalu

Spis treści

  • Jajka nadziewane tuńczykiem3
  • jajka faszerowane4
  • Pasztet5
  • Domowy pasztet7

Jajka nadziewane tuńczykiem

Autor: agam
Przepisów: 1 Ocena: 70
  • 3-4 os.
  • 15 min
  • średnie
  • przystępne

Składniki:

  • 6 jajek
  • 1 puszka tuńczyka w sosie naturalnym
  • 10 dag twarogu
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki śmietany
  • sok z cytryny
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

1 Jajka ugotować na twardo i przekroić na pół, wyjąć żółtka. Żółtka wymieszać z tuńczykiem z puszki i dodać ser, musztardę sok z cytryny, natkę pietruszki i śmietanę. Wszystko razem zmieszać tak, żeby nie było grudek. Doprawić solą i pieprzem. Masą wypełnić białka jajek. Udekorować szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Jajka nadziewane tuńczykiem Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.