Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
2przepisyna
Wołowina
Przepisy zebrane przez: Okawrosole

Spis treści

  • Kofty wołowe 3
  • Chili con carne5

Kofty wołowe

Autor: GREGORHSPEED
Przepisów: 2331 Ocena: 51812
  • 3-4 os.
  • 60 min
  • łatwe
  • przystępne

Składniki:

  • 500 g mięsa wołowego
  • 1 łyżka mąki
  • majeranek
  • ostra papryka w proszku
  • olej
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

1 Mięso mielimy (ważne by było chude, typu ligawa lub polędwica).
Do mięsa dodajemy do smaku soli, pieprzu, majeranku, ostrej papryki i mąkę. Wszystko dokładnie łączymy, formujemy kotlety w kształcie paluszków (choć my jedliśmy okrągłe), układamy na papier do pieczenia i spryskujemy olejem.
Całość zapiekamy 20 min w temperaturze 180°C.

Twoje notatki do przepisu

Kofty wołowe Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.