Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
33przepisyna
z jabłuszkiem
Przepisy zebrane przez: joanna78

Spis treści

  • Ciasto z jabłkami, orzechami i cynamonem / Ciasto Wiewiórka3
  • szarlotka z budyniem i kokosową bezą 4
  • Szarlotka z kokosową chmurką5
  • Szarlotka6
  • Szarlotka sypana8
  • Kruche ciasto z musem jabłkowym i brzoskwiniami9
  • Ciasto orzechowo - jabłkowe11
  • Szarlotka owsiano - razowa12
  • Kokosowa Szarlotka13
  • szarlotka węgierska z orzechami 15
  • kilimandżaro17
  • Amerykaniec - Szarlotka Kakaowa19
  • Szarlotka marcepanowo - piernikowa20
  • Tarta jabłkowa z masłem orzechowym i miodem21
  • ciasto z jabłkami i czekoladą... 22
  • Pieczone jabłka24
  • Kruszon z jabłkami i powidłami26
  • Jabłka w cieście kokosowym27
  • Jabłka i migdały czyli "Pychotka"28
  • Zapiekane jabłka z serkiem i bakaliami29
  • Moja szarlotka31
  • Jabłecznik sypany33
  • Apple crumble/ krucha szarlotka35
  • zefiryna37
  • Ciasteczka z nadzieniem z jabłek38
  • Miodowo-waniliowa szarlotka z bezą.39
  • Szarlotka z bezą41
  • Szarlotka43
  • Księżyce z jabłkami45
  • Ciasto z jabłkami47
  • Drożdżowe rożki z jabłkami - przepis48
  • Rożki z jabłkami49
  • Rożki z jabłkami51

Ciasto z jabłkami, orzechami i cynamonem / Ciasto Wiewiórka

Autor: rusty_fork
Przepisów: 94 Ocena: 1427
  • > 6 os.
  • 60 min
  • łatwe
  • tanie

Składniki:

  • 4 jaja
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2/3 szklnaki oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 szklanka cukru
  • garść posiekanych orzechów i rodzynek
  • 1 płaska łyżeczka cynamonu
  • 4 -5 jabłek

Sposób przygotowania

1 Jabłka kroimy na małe kawałki. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni, funkcja grzania to góra i doł. Jaja ubijamy z cukrem na puszystą masę. Porcjami dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą oraz cynamonem. Miksujemy na najmniejszych obrotach. Następnie małym strumieniem dolewamy olej. Miksujemy krótko do połączenia się składników. Na koniec dodajemy kawałki jabłek, orzechy i rodzynki. Wszystko dokładnie mieszamy.
Gotową masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. W moim przypadku to tortownica o średnicy 23 cm. Ciasto pieczemy około 60 minut. ( przed wyjęciem z pieca sprawdzamy patyczkiem czy jest już upieczone)

Twoje notatki do przepisu

Ciasto z jabłkami, orzechami i cynamonem / Ciasto Wiewiórka Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.