Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
10przepisówna
Zdrowa żywność
Przepisy zebrane przez: terwol

Spis treści

  • Zero waste w kuchni.3
  • Sałatka z komosy ryżowej5
  • Chleb z cukinią i serem feta6
  • Świeży lub kiszony sok z kapusty - bez wyciskarki! 8
  • Mega zdrowe ciasteczka owsiano-orzechowe 9
  • Świąteczne praliny10
  • Chleb razowy z orzechami12
  • Pyszne i zdrowe ciasteczka orkiszowe :) 14
  • Domowy ser śmietankowy15
  • Makaron z cukinii w sosie jabłkowo-selerowym17
  • Bezglutenowe krakersy z figami i rozmarynem18

Sałatka z komosy ryżowej

Autor: konhambos
Przepisów: 217 Ocena: 4250
  • 3-4 os.
  • 30 min
  • łatwe
  • tanie

Składniki:

  • 250 g komosy ryżowej
  • 250 g marchewki
  • 75 g rodzynek
  • 100 g orzeszków ziemnych
  • 1 jabłko
  • 1 organiczna pomarańcza
  • 1 cebula
  • 3 - 4 łyżki liści mięty
  • 3 - 5 łyżek oleju
  • 2 - 3 łyżki soku z cytryny
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

1 Oplukac komose i gotowac na wolnym ogniu w 500 ml wody przez 15-20 minut az cala woda zostanie wchlonieta.
Marchewke, cebule i jablko pokroic na male kawalki. Zetrzec skórke pomaranczy, potem ja obrac i pokroic na kawalki.
Posiekac orzeszki ziemne i miete.
Wymieszac komose z jablkiem, cebula, orzeszkami ziemnymi i kawałkami pomaranczy. Dodac oliwe, miete, skórke pomaranczowa i sok z cytryny do smaku i doprawic sola i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Sałatka z komosy ryżowej Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.