Żeberka w piwie z dodatkiem cebuli, czosnku i przypraw.54
Żeberka pieczone w kiszonej kapuście 56
ŻEBERKA SMAŻONE Z SOSEM58
Żeberka s sosie sojowo -imbirowym60
Żeberka w jarzynach61
Żeberka w sosie miodowo-musztardowym
Autor: Smacznebodomowe
Przepisów: 180 Ocena: 2711
3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
Składniki:
1,3 kg żeberek
5 kopiatych łyżeczek musztardy jerozolimskiej
2,5 łyżeczki miodu wielokwiatowego
1/3 łyżeczki ostrej papryki
1/3 łyżeczki czosnku granulowanego
Trzy łyżki oleju, sól i pieprz
Cebulowy dodatek:
Dwie cebule, Łyżeczka miodu, Pół łyżeczki francuskiej musztardy
1/3 łyżeczki musztardy jerozolimskiej, Olej, sól i pieprz
Sposób przygotowania
1
Żeberka:
Wszystkie składniki na marynatą łączymy razem i mieszamy (duże kopiate łyżeczki)
Żeberka kroimy na mniejsze kawałki, solimy a następnie nacieramy marynatą i pozostawiamy na całą noc w lodówce
Po tym czasie podsmażamy mięso na patelni przez pięć minut a później przekładamy do garnka
Mięso dusimy pod przykryciem od 1,5h do 2h aż stanie się miękkie
2
Cebulowy dodatek:
Cebule kroimy w półksiężyce
Podsmażamy na oleju dodajemy wszystkie składniki i mieszkamy
Smażymy do uzyskania złotego koloru
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem
Danie podajemy z ryżem wymieszanym z sosem z żeberek i wcześniej przygotowaną cebulką.
Twoje notatki do przepisu
Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.