Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
50przepisówna
Żeberka
Przepisy zebrane przez: bratek_28

Spis treści

  • Żeberka w sosie miodowo-musztardowym3
  • pieczone żeberka z aromatycznej marynacie5
  • Ostre żeberka z miodem i sezamem7
  • Żeberka po tajsku 9
  • Żeberka duszone z cebulą10
  • Żeberka z czekoladowym winie11
  • Zeberka pieczone w coli i ketchupie12
  • Żeberka w piwie.14
  • Żeberka duszone15
  • Żeberka z warzywami z rękawa17
  • Miodowe żeberka18
  • Żeberka w sosie musztardowo-ketchupowym.20
  • Żeberka w sosie seczuańskim22
  • Żeberka pieczone w keczupie z cebulą24
  • Żeberka w miodzie25
  • Żeberka w sosie kawowym26
  • Żeberka z warzywami27
  • Pyszne żeberka z pieczarkami29
  • Żeberka duszone w miodzie30
  • Żeberka ze słodką nutką32
  • Żeberka z kiszoną kapustą33
  • Żeberka słodko-ostre34
  • Żeberka na sposób chiński36
  • Panierowane żeberka38
  • Żeberka cielęce w sosie cebulowo- porowym39
  • Żeberka w kapuście kiszonej.41
  • Żeberka pieczone w pomidorach 43
  • Pikantne pieczone żeberka44
  • Żeberka w ostrym sosie śmietanowym45
  • Żeberka w sosie cebulowym46
  • Żeberka w ketchupie i cebuli 47
  • Żeberka marynowane w chilli48
  • ŻEBERKA MIODOWO-IMBIROWE49
  • Żeberka z sosem koperkowym51
  • Żeberka w sosie śmietanowym52
  • Żeberka w piwie z dodatkiem cebuli, czosnku i przypraw.54
  • Żeberka pieczone w kiszonej kapuście 56
  • ŻEBERKA SMAŻONE Z SOSEM58
  • Żeberka s sosie sojowo -imbirowym60
  • Żeberka w jarzynach61

Żeberka w sosie miodowo-musztardowym

Autor: Smacznebodomowe
Przepisów: 180 Ocena: 2711
  • 3-4 os.
  • > 60 min
  • średnie
  • przystępne

Składniki:

  • 1,3 kg żeberek
  • 5 kopiatych łyżeczek musztardy jerozolimskiej
  • 2,5 łyżeczki miodu wielokwiatowego
  • 1/3 łyżeczki ostrej papryki
  • 1/3 łyżeczki czosnku granulowanego
  • Trzy łyżki oleju, sól i pieprz
  • Cebulowy dodatek:
  • Dwie cebule, Łyżeczka miodu, Pół łyżeczki francuskiej musztardy
  • 1/3 łyżeczki musztardy jerozolimskiej, Olej, sól i pieprz

Sposób przygotowania

1 Żeberka:

Wszystkie składniki na marynatą łączymy razem i mieszamy (duże kopiate łyżeczki)
Żeberka kroimy na mniejsze kawałki, solimy a następnie nacieramy marynatą i pozostawiamy na całą noc w lodówce
Po tym czasie podsmażamy mięso na patelni przez pięć minut a później przekładamy do garnka
Mięso dusimy pod przykryciem od 1,5h do 2h aż stanie się miękkie

2 Cebulowy dodatek:

Cebule kroimy w półksiężyce
Podsmażamy na oleju dodajemy wszystkie składniki i mieszkamy
Smażymy do uzyskania złotego koloru
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem
Danie podajemy z ryżem wymieszanym z sosem z żeberek i wcześniej przygotowaną cebulką.

Twoje notatki do przepisu

Żeberka w sosie miodowo-musztardowym Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.