Zamknij
Podgląd książki kucharskiej
1przepisna
Zupa pomidorowa
Przepisy zebrane przez: kofana1983

Spis treści

  • pomidorowa z pulpetami3

pomidorowa z pulpetami

Autor: anetas197601
Przepisów: 255 Ocena: 8429
  • 3-4 os.
  • 60 min
  • średnie
  • przystępne

Składniki:

  • Pulpety:
  • 60 dkg mięsa mielonego (u mnie łopatka)
  • 1 jajko
  • 1 sucha kajzerka
  • sól, pieprz, majeranek
  • tłuszcz do smażenia
  • Zupa:
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 2 ząbki czosnku
  • słoiczek koncentratu pomidorowego (ja dawałam własnej roboty przecier pomidorowy 2 słoiczki takie jak po koncentracie z pudlis
  • vegeta
  • świeży lubczyk lub inne zioła

Sposób przygotowania

1 Kajzerkę namoczyć w wodzie. Mięso umyć i zmielić. Do miski dać mięso, wyciśniętą bułkę i pozostałe składniki wyrobić mięso na jednolitą masę, doprawić do smaku. Rozgrzać tłuszcz, z mięsa formować małe kuleczki i je obsmażać ze wszystkich stron.
2 Obrać jarzynę i włożyć do garnka, zalać wodą ok 1.5-2 l. i gotować. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, czosnek, gotować ok 5 minut, łyżką cedzakową wyciągnąć z garnka jarzynę. Do zupy przełożyć obsmażone pulpety, gotować ok 20 minut, doprawić do smaku, dodać lubczyk i można podawać. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

pomidorowa z pulpetami Strona 3

Pobierz lub drukuj aby zobaczyć pełną wersję książki.